Parket vraagt internering voor moeder die dikke piercingnaald in hoofd van zoontje stak

Het openbaar ministerie heeft woensdag voor de correctionele rechtbank in Brussel de internering gevraagd van een moeder die ervan beschuldigd wordt dat ze haar drie kinderen probeerde te doden. Ze stak een dikke piercingnaald in het hoofdje van haar zoon

Volgens het parket bekende de vrouw de feiten al in december 2015. “Wat mij betreft blijkt uit het onderzoek, in het bijzonder uit haar verklaringen en uit de bevindingen van de wetsgeneesheer, dat ze had gepland om haar drie kinderen te doden. Ook al liepen er slechts twee verwondingen op.” Het parket vroeg de internering van de verdachte, ermee rekening houdende dat ze depressief is.

Op 2 november 2015 stak de moeder een dikke piercingnaald in de schedel van haar zoon bij hen thuis in Anderlecht. Ze goot Diazepam in de zuigfles van haar jongste dochter. En ze bedreigde in een brief ook haar oudste dochter.

De psychiatrische experts stelden vast dat de verdachte een zware depressie doormaakte, gevolgd door een psychotische fase. Ze spraken van “psychische decompensatie”.

Uit het onderzoek blijkt dat de vrouw depressief was sinds ze een miskraam kreeg in september 2015. De gewezen lerares, van Roemeense afkomst, had ook een vorm van paranoia en dacht dat de vader hun kinderen had betast.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen