Politie ruimt sluikstort van 55 ton op aan Ring in Wemmel: "Nog nooit meegemaakt"

De politie heeft 55 ton aan sluikstort opgeruimd aan de Ring in Wemmel. Het vuilnis lag op een perceel aan de Romeinsesteenweg, achter het warenhuis van Colruyt. De plek werd per toeval ontdekt door een melding van een brand, wat bleek te gaan om een illegaal die er aan het koken was.

De politiezone AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel) heeft een hele hoop sluikstort gevonden in Wemmel. "De site werd per toeval ontdekt na een noodoproep wegens vermeende brand, gezien ernstige rookontwikkeling", zegt politiewoordvoerder Fred Scrayen. "Bij controle bleek een illegaal op open vuur aan het koken te zijn. De illegaal kon de vlucht nemen."

We vonden het kampement van illegalen, maar ook wrakken van een boot en een wagen, naast bergen afval allerhande
Fred Scrayen, politiewoordvoerder zone AMOW

De locatie was totaal aan het zicht onttrokken door de weelderige begroeiing. "We vonden er niet alleen een kampement van illegalen, maar ook wrakken van een boot en een wagen werden geruimd, naast bergen afval allerhande", vertelt Scrayen.

Opruimwerken

De politiezone werkte samen met het Agentschap Wegen en Verkeer om het sluikstort op te ruimen. "Het Agentschap is verantwoordelijk voor het bermbeheer. De aannemer ging meteen aan de slag in Wemmel", zegt de politiewoordvoerder. "Een deel van de bovenzijde van het talud van de Binnenring, grenzend aan de Romeinsesteenweg, werd grondig aangepakt."

Voor aanvang van de ontruimingswerken, werd er eerst gecontroleerd op de aanwezigheid van personen in het kampement, benadrukt Scrayen. "Maar er bleek dus niemand meer te zijn."

Meest gelezen