MARNIK AERTS

Vrachtwagen gaat over de kop: 30.000 liter melk stroomt weg in beek en kelder

In de Hinnenboomstraat in Hoogstraten is een vrachtwagen vanmorgen om nog onbekende reden overkop gegaan. De vrachtwagen was geladen met 30.000 liter melk. Die stroomde weg in een beek en in een kelder van een nabijgelegen woning. De bestuurder is ongedeerd. 

Rond 8 uur vanochtend heeft er zich een opmerkelijk verkeersongeval voorgedaan in de Hinnenboomstraat in Hoogstraten. Een vrachtwagen, geladen met 30.000 liter melk, reed om nog onbekende reden in de grasberm en in een beek, wellicht na het nemen van een flauwe bocht. Vervolgens verloor de bestuurder de controle over het stuur en belandde de aanhangwagen op zijn dak. De bestuurder bleef ongedeerd. 

De tank waarin de melk opgeslagen zat, scheurde open, waardoor een groot deel van de lading in de beek liep. Hoewel melk gezond is, is ze belastend voor het milieu. De brandweer heeft de beek daarom afgedamd. De civiele bescherming zal ter plaatse komen om de melk op te zuigen. Nadien zal ook nog grond afgegraven worden. 

Een deel van de melk stroomde ook in de kelder van een nabijgelegen woning. Er stond zo'n 10 à 15 centimer melk in de kelder, die heeft de brandweer zelf kunnen wegpompen. 

Het voorste deel van de vrachtwagen ligt op zijn zijkant en lekte aanvankelijk ook brandstof. Dat lek heeft de brandweer ondertussen ingedamd. De brandstof is opgeruimd met absorberende korrels. 

Nu wacht er nog een complexe takeling die lange tijd zal duren. De Hinnenboomstraat is volledig versperd. 

Meest gelezen