©  BELGA

Lars van der Haar tankt vertrouwen in VS met zege in Trek Cup

De Nederlander Lars van der Haar heeft de jaarlijkse veldritoversteek naar de Verenigde Staten goed ingezet. De 31-jarige renner van Baloise Trek Lions plezierde zijn hoofdsponsor en pakte de zege in de Trek Cup, een C1-cross in Waterloo op het parcours van de komende wereldbekermanche.

Jeroen De Pauw

Met zijn deelname aan de Trek Cup wou Van der Haar niet enkel zijn sponsor Trek plezieren, het is ook een ideale verkenning voor de belangrijkere afspraak zondag. Want dan wordt op exact dezelfde omloop de eerste wereldbeker van het seizoen afgewerkt. Veel andere toppers besloten hun benen te sparen voor zondag en namen niet deel.

De wedstrijd bleef lang gesloten, zo lang zelfs dat in de laatste ronde nog een ganse groep streed om de overwinning. Maar de vinnige Van der Haar sloeg nog een klein kloofje en deed voor het eerst zijn Europese kampioenentrui blinken dit seizoen met een overwinning. Belg Daan Soete werd tweede op drie seconden, de Fransman David Menut vervolledigde het podium. Ook Toon Vandenbosch (4de), Thijs Aerts (6de), Lander Loockx (9de) en Tom Meeusen (10de) haalden de top 10.

Van der Haar in een soort ijshockeyshirt op het podium met Soete (l) en Menut (r). ©  BELGA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op het podium moest Van der Haar even zijn witte trui inruilen voor een wel erg groot rood exemplaar, een ijshockeyshirt van de staat Wisconsin. Bij de vrouwen ging de zege naar de lokale favoriete Clara Honsinger. Zij hield Hélene Clauzel en Manon Bakker af.

Amerikaans kampioene Clara Honsinger wint in Waterloo. ©  BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer