Bewakingscamera filmt moment van explosie op spoorbrug tussen Rusland en Krim © Reuters

Bewakingscamera filmt moment van explosie op spoorbrug tussen Rusland en Krim: “Drie doden”

Er zijn bewakingsbeelden opgedoken die de explosie op de spoorbrug tussen Rusland en de Krim tonen. Zaterdagochtend is op de brug brand uitgebroken nadat een vrachtwagen tot ontploffing gebracht werd. Zeven met brandstof gevulde treinwagons hebben daardoor vuur gevat, en ook de brug zelf liep grote schade op. Volgens de eerste inlichtingen vielen er minstens drie doden.

Bron: Reuters

LEES OOK. Bomauto veroorzaakt grote schade op strategisch erg belangrijke brug tussen Rusland en Krim

De video maakt duidelijk dat de vuurzee in amper een handvol seconden was ontstaan. Beelden die na de brand werden vastgelegd, tonen onder meer dat verschillende delen van brug zijn ingestort.

De spoorbrug over de Straat van Kertsj werd op vraag van Russisch president Vladimir Poetin gebouwd na de annexatie van het schiereiland in 2014.

De drie doden vielen, vermoedt het parket, in een auto die langs de ontploffende vrachtwagen reed. Er werden al een mannen- en vrouwenlichaam uit het water gehaald, aldus het laatste statement van het parket. Die man en vrouw werden al geïdentificeerd, net als de chauffeur van de vrachtwagen. Het gaat om een man uit de Russische stad Krasnodar. Zijn woning wordt doorzocht.

Na de ontploffing van de vrachtwagen vatten zeven met brandstof geladen treinwagons vuur. De explosie vernielde twee overspanningen van de brug voor autoverkeer, maar in de andere richting zou de weg intact gebleven zijn.

De Russische president Vladimir Poetin heeft een commissie de opdracht gegeven de oorzaak van het incident te onderzoeken.

BEKIJK OOK.

Bomauto veroorzaakt grote schade op strategisch erg belangrijke brug tussen Rusland en Krim

(kmlo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER