©  katrijn van giel

Meer dan duizend aanvragen per dag op mijnverbouwpremie.be

Het nieuw online loket waar Vlamingen een renovatiepremie kunnen aanvragen, ontvangt meer dan duizend verzoeken per dag. Dat blijkt zaterdag in de marge van BIS-beurs, een bouw en inspiratiesalon dat in Gent plechtig is geopend. Het gaat onder meer om aanvragen voor premies voor dak- en gevelisolatie, het plaatsen van warmtepompen, of verbeteringen van ramen en deuren.

gjs
Bron: BELGA

Het eengemaakte Vlaamse premiesysteem voor alle energiebesparende ingrepen en investeringen in woningkwaliteit, nam vorige week een vliegende start met zowat 1.800 aanvragen op de eerste dag. Na die aftrap vielen de aantallen terug, maar na een week zijn wel al 7.000 aanvragen ingediend. “Dat zijn meer dan 1.000 aanvragen per dag, of 40 per uur”, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir, die zegt dat het aantal aanvragen “ongezien” is.

Premies voor dakisolatie werden al 1.950 keer aangevraagd. Ook ingrepen aan ramen en deuren zijn populair. Al 1.900 dossiers zijn daarvoor geopend. En voor buitenmuurisolatie werden al 1.100 keer om een premie verzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer