Volgens econoom Ivan Van de Cloot moeten we dringend afkicken van “de verslaving om bij elke crisis naar de overheid te kijken” om de pil te verzachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens econoom Ivan Van de Cloot moeten we dringend afkicken van “de verslaving om bij elke crisis naar de overheid te kijken” om de pil te verzachten. © Photo News

Econoom Ivan Van de Cloot waarschuwt nu de overheid ook in de energiecrisis fors moet bijpassen: “Socialisme voor bedrijven: is dat het model dat we willen?”

De horeca, de landbouwers, de bedrijven, de gezinnen: de collectieve smeekbede bij vadertje staat van tijdens de coronacrisis herhaalt zich ook in de energiecrisis. “De overheid zal ’t wel oplossen: da’s de cultuur geworden in ons land”, zucht econoom Ivan Van de Cloot (denktank Itinera). “Van die verslaving moeten we dringend afkicken, want dat geld hebben we niet meer.”

168 reacties

  • Bernard Deplacie

    2 jaar geleden
    Dat men iets doet aan de ongelijkheid van pensioenen... De ene krijgt 1200€, de andere 3000€ dubbel geïndexeerd en was nog op z'n 60 reeds ervanaf. Zie spoor, ambtenarij, leger, onderwijs... Mensen kopen mobielhomes omdat ze geld teveel hebben
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Het liberale egoïsme dat is het socialisme voor bedrijven, Johan Emmers. Dat is geld geven aan de rijken met de bewering dat de armen er dan ook beter gaan van worden. Omdat die rijken dan gaan investeren. Dat doen ze niet. En die bedrijven ook niet. Ze potten het geld op. Want ze kunnen alleen rijker worden als wij armer worden. En waarom zou men meer produceren als wij het niet meer kunnen kopen.
  • Viviane Vogels

    2 jaar geleden
    Prima en duidelijk gezegd. Alle respect. Zo 7 vakkundige economen en weg met de 70 ministers die elkaar enkel in de haren vliegen en zelfs geen begroting voor elkaar krijgen.
  • Thierry Lints

    2 jaar geleden
    De creatiefste en hardstwerkende zou moeten overleven geen gesubsidieerde bedrijven. De staat is onze grootste concurrent.
  • Luc Ver Eecke

    2 jaar geleden
    Aan de macht telt enkel voor mij en voor geen ander .