Gestolen sportwagen in brand gestoken in Frankrijk na achtervolging in België

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Twee voortvluchtigen hebben zaterdag net over de Franse grens een sportwagen in brand gestoken na een achtervolging op Belgisch grondgebied. Dat bevestigt de federale politie. De Maserati - die enkele dagen eerder in Parijs gestolen was - kwam ter hoogte van Antwerpen in het vizier van de politie. Op het voertuig stonden gestolen nummerplaten.

gjs
Bron: BELGA

In het Oost-Vlaamse Laarne werd de achtervolging ingezet. Verschillende politievoertuigen probeerden de sportwagen te onderscheppen. Wat volgde was een erg risicovolle vluchtpoging met hoge snelheden. De Maserati maakte gevaarlijke manoeuvres aan rotondes en beschadigde tijdens de vlucht een politiewagen en andere voertuigen. Er vielen geen gewonden.

Een politiehelikopter werd ingeschakeld en enkele afritten van de snelweg werden afgezet. Maar ter hoogte van Rekkem kozen de voortvluchtigen binnenwegen om de grens met Frankrijk over te steken. De twee inzittenden staken de sportwagen in brand en zijn gevlucht. Het onderzoek wordt door de Franse autoriteiten gevoerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen