Els van Doesburg.
Volledig scherm
Els van Doesburg. © Jan De Meuleneir / Photo News

Els van Doesburg (N-VA) ziet nieuw verhaal in brede Vlaamse volkspartij: “N-VA en CD&V kunnen niet naast elkaar blijven bestaan”

Els van Doesburg, Antwerps schepen en de coming lady van N-VA, pleit in ‘De Zondag’ voor een opvallende nationale samenwerking tussen N-VA en CD&V. Een nieuw kartel wil ze het niet noemen, ze lanceert eerder het idee van een volledig nieuw verhaal als brede Vlaamse volkspartij. Volgens haar zijn CD&V en N-VA “natuurlijke bondgenoten”, “al kunnen ze niet naast elkaar blijven bestaan”.

66 reacties

  • Michel Roman

    1 jaar geleden
    Gaat de CD&V het nu nog niet begrijpen dat er met de NVA niet samen te werken valt ?
  • Guido dyck

    1 jaar geleden
    nva= le nouveau cvp.Het leven is mooi met hun partijdotatie ,nu na al die jaren +- 200 miljoen
  • oswald billiet

    1 jaar geleden
    Voortgaande op de tradities is er nog steeds plaats voor die oude cd&v waarvan de naam zo ongelukkig is .In de schaduw van de partij zijn haar randorganisaties nog steeds machtig en toonaangevend. De geschiedenis van dit land is nog steeds een groot stuk " cvp" Mocht zij die " c" uit haar logo weggommen, dan is een entente met het NVA onnodig. Die oude partij is nog niet dood.
  • Gerda Haubourdyn

    1 jaar geleden
    Kies voor NVA en je wordt gepluimd. Kies voor VB en die hebben een plan om de burger te beschermen tegen de overheid die nooit genoeg kan komen halen bij de Vlamingen. Ze hebben misschien geen ervaring in een land te leiden maar geef ze 1 kans. VIVALDI heeft enkel ervaring in het land de dieperik in te storten.
  • maria lucia vandenborre

    1 jaar geleden
    Mr Bervoets de traditionele partijen hebben zeker ervaring in het pluimen van de mensen, het is door die partijen dat ons land op omvallen staat! Nog niet veel goed bestuur gezien de laatste tien jaar!