©  GN

15.000 deelnemers voor Levensloop Genk: “155.000 euro opbrengst”

Genk -

De opbrengst mag de voorgaande editie van Levensloop Genk in 2019 niet evenaren, wel stonden met 15.000 deelnemers er ruim dubbel zoveel als toen aan de start. In 2019 werd 230.000 euro ingezameld, dit jaar is dat 155.000.

Chris Nelis

“Met 250 vrijwilligers runnen we het grootste evenement van Genk, groter zelfs dan Genk on Stage”, zegt Hassan Amaghlaou, voorzitter van Levensloop Genk. De atletiekpiste van de afdeling Techniek en Innovatie van het Atlascollege in Bret was helemaal ingericht in functie van de zesde editie van Levensloop Genk. Ook deze keer met als doel zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor wetenschappelijke onderzoeken in de strijd tegen kanker. “Maar ook om mensen die geconfronteerd worden met kanker in hun omgeving of zelf ziek zijn een hart onder de riem te steken”, zegt Amaghlaou. “Levensloop Genk staat dan ook volledig in het teken van solidariteit.” Die kon je betuigen door deel te nemen als wandelaar, loper of als vechter. “We hadden in totaal 226 vechters”, gaat Amaghlaou verder. “Hen hebben we als vip’s behandeld, hen extra in de bloemetjes gezet en zoveel als kon verwend.”

 ©  CN

Teams

Het evenement is het hoogtepunt van een jaar lang activiteiten in het kader van Levensloop Genk. “Er werden verschillende buurtactiviteiten georganiseerd door verenigingen of buurtbewoners”, gaat Amaghlaou verder. “Er waren lezingen, workshops wandelingen en andere acties waarmee geld werd ingezameld. Dat leidde er toe dat we toch al een flink bedrag hadden nog voor de apotheose van ons werk van start kon gaan. We hadden in totaal 108 deelnemende teams. Dat zijn mensen die vanuit hun eigen organisatie steunen door deel te nemen aan Levensloop Genk.” Zo slaagde Agora Ladies Circle Genk erin om bijna 19.000 euro bijeen te krijgen en de Inner Wheel&Friends 18.000 euro. De actie van basisschool De Bret was goed voor bijna 5.000 euro, die van de Vurige Vrienden van de Brandweer Oost Limburg 4.500 euro, de Dolfijn en Sint Martinusschool ruim 3.000 euro. De totale opbrengst stond bij het afsluiten van het event zondagnamiddag op 155.000. Al kan dat bedrag in de loop van de komende dagen toenemen.

Deelnemen aan Levensloop Genk kon zowel wandelend als lopend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer