Bestuurder van tractor zonder remmen kan ravage vermijden in Riemst

In Kanne bij Riemst is een bestuurder van een tractor ontsnapt aan een ravage. Hij kon de tractor met aanhangwagen tot stilstand brengen tegen enkele auto's. Zo vermeed hij dat hij een groep mensen aanreed of dat hij zelf in het Albertkanaal terechtkwam. Er is alleen materiële schade.

De man reed met zijn tractor de Zusserdel naar beneden toen hij merkte dat zijn remmen het niet meer deden. Dat schrijft Het Belang van Limburg. "De man merkte op het einde van de afdaling dat de remmen van zijn tractor het niet meer deden", vertelt burgemeester Marc Vos (CD&V). "Hij had de keuze: ofwel in het kanaal rijden, ofwel uitwijken naar een parking waar heel wat volk stond" Een ooggetuige op de parking zag het allemaal gebeuren :  "De man heeft nog net zijn tractor naar de hogergelegen parking kunnen sturen waar de tractor nog over een steenmuurtje raakte, twee wagens raakte  en vanzelf tot stilstand kwam. De mensen die op dat ogenblik op de parking stonden konden zich nog net uit de voeten maken". 

Veel materiële schade

Er raakte niemand gewond. Er was wel veel materiële schade, twee auto's zijn zwaar beschadigd.  Ook enkele verkeersborden en een omheining raakten beschadigd.  Volgens burgemeester Vos is het de eerste keer dat een voertuig in moeilijkheden geraakt op die steile afdaling, die ook bij heel wat fietsers bekend is. De Zusserdel of de Slingerberg telt in totaal negen bochten en heeft een stijgingspercentage van gemiddeld 6,6 procent. 

Meest gelezen