Joren moet Lien al meteen enkele dagen missen, maar gelukkig heeft hij goed gezelschap. 

Huwelijksreis eindigt en koppels gaan samenwonen in ‘Blind getrouwd’: “Ik heb heel veel stress”

Tijd voor een nieuwe – en doorgaans de interessantste – passage in ‘Blind getrouwd’. De koppels nemen afscheid van het Turkse Bodrum en gaan samenwonen. Dat bezorgt de ene al meer stress dan de andere. Vooral bij Christiaan en Jana lijken de zenuwen toe te slaan wanneer hun ouders al meteen voor de deur staan voor een housewarming.

Wout Desmytere

“Tijdens de rustige momenten proberen we even te reflecteren. Dan beseffen we dat dit een veel te idyllische situatie is, té perfect. Over een aantal dagen staat het echte leven voor ons, en moeten we onze twee werelden zien te matchen.” Brecht slaat de nagel op de kop, maandagavond in Blind getrouwd. De koppels pakken hun koffers en reizen van Bodrum terug naar België, waar een nieuwe fase van het experiment van start gaat: het samenwonen.

Dziubi neemt Brecht eventjes mee naar zijn eigen appartement om wat spullen op te halen. 

Voor ze hun intrek nemen in hun nieuwe appartement in Destelbergen, neemt Dziubi Brecht eerst mee naar zijn eigen stekje om wat spullen op te halen. Tot grote vreugde van die laatste. “Ik was enorm benieuwd om zijn appartement te zien. Hoe netjes is hij? Besteedt hij aandacht aan zijn interieur? Ik vind dat een woonst heel veel zegt over hoe iemand in het leven staat.”

Gezelschap van een teddybeer

Joren en Lien waren vorige week talk of the town dankzij het slaapkamerincident. Aan de vooravond van hun terugkeer naar huis erkennen ze dan ook dat er ‘ups en downs’ zijn geweest. “Maar”, vindt Joren, “we hebben altijd een constructieve oplossing naar voren gebracht als dat moest. Ik vind wel dat we dat goed gedaan hebben.”

Eenmaal terug in België moet Joren zich eventjes alleen zien te redden, want Lien gaat van de ene reis naar de andere. Zij vertrekt op een – lang op voorhand vastgelegd – vrijgezellenweekend met vriendinnen. Tijdens zijn eerste avond in zijn nieuwe thuis in Holsbeek moet Joren rekenen op een grote teddybeer als gezelschap. Zijn eerste vraag: “Wat gaan we drinken, jong?”

Romantische gevoelens zijn er nog niet echt, maar er is veel goeie wil bij Jiri en Florence. 

Jiri en Florence worden gehuisvest in Kapellen. En hoewel er bij Florence nog niet echt sprake is van romantische gevoelens, kijkt ze daar wel naar uit. “De huwelijksreis was zeer goed voor de basis en om elkaar te vertrouwen. Ik denk dat we er nu wel klaar voor zijn en er echt wel naar uitkijken om elkaar in een andere , normalere setting te leren kennen. Ik hoop dat dat iets gaat doen met onze – of toch zeker met mijn – gevoelens.” Aan goeie wil zal het alvast niet liggen, want bij eerste kennismaking met het appartement heeft ze nog een cadeautje voorzien.

Bezoek

Meer stress heerst er bij Christiaan en Jana. Vorige week werd Christiaan even uit zijn lood geslagen toen zijn echtgenote zei dat ze zich fysiek niet tot hem aangetrokken voelde. Het koppel besloot met een propere lei te herbeginnen, maar voelt in hun nieuwe appartement al meteen de druk wanneer ze hun ouders over de vloer krijgen voor een kaas- en wijnavond. Terwijl Christiaan eigenlijk niet zo graag volk ontvangt.

Een eerste bezoek van de ouders zorgt voor de nodige stress bij Jana en Christiaan. 

“Ik heb die ervaring van het alleen wonen niet”, zegt hij. “Jana wel. Ik denk vooral aan hoe ik het hier allemaal ga doen en hoe ik het zo goed mogelijk kan doen. Ik heb heel veel stress, ik geef dat eerlijk toe.” Het koppel krijgt een appartementje in Kontich. Voor Jana, die uit Lokeren komt en daar nog steeds werkt, is dat best een grote verandering. Lange afstanden bleken al vaker een heikel punt in Blind getrouwd. “Normaal ben ik tien minuten onderweg met mijn fietsje, dat gaat nu niet meer. Maar alles went, zeggen ze.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER