©  ISOPIX

Rennes-coach maakt zich zorgen om Jérémy Doku, die alwéér geblesseerd is: “Het is mentaal erg moeilijk voor hem”

Er lijkt maar geen einde te komen aan het blessureleed van Jérémy Doku. De 20-jarige vleugelaanvaller van Stade Rennes staat sinds vorige week opnieuw aan de kant met een blessure. Zijn coach maakt zich zorgen.

Jonas Withouck

“Jérémy Doku ondergaat nog steeds behandelingen en is herstellende”, zei Rennes-coach Bruno Génésio op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van zondag tegen Nantes (3-0-zege). “Het is problematisch voor hem en voor ons. Het is een vicieuze cirkel. Hij komt terug, we geven hem wat speeltijd, hij raakt weer geblesseerd en we moeten bijna weer vanaf nul beginnen.”

“Het is mentaal erg moeilijk voor hem”, zei Génésio nog. “Dit zijn moeilijke momenten, maar het hoort bij een carrière en je moet deze moeilijkheden overwinnen.” Het is nog niet duidelijk hoelang Doku deze keer aan de kant staat.

Amper 151 speelminuten

Dit seizoen speelde Doku nog maar 151 minuten voor Rennes. Hij sukkelde eerder dit seizoen al met een spierblessure aan de dij. Ook vorig jaar was hij meerdere malen voor een lange tijd onbeschikbaar wegens knie- en hamstringblessures, waardoor hij in totaal maar 670 minuten speelde.

Moet Doku, als hij fit raakt, straks mee naar het WK? Zijn laatste minuten voor de Rode Duivels dateren al van de kwartfinale tegen Italië op het EK 2021.  ©  Vincent Van Doornick / Isosport

Bij de Rode Duivels kwam Doku al niet meer in actie sinds het EK 2021, toen hij 90 minuten schitterde in de kwartfinale tegen Italië. Vorige maand werd de vleugelaanvaller geselecteerd voor de Belgische U21. Hij speelde twee keer 45 minuten (in oefeninterlands tegen Nederland en Frankrijk) en was goed voor twee assists. Veel kenners vinden dat Doku volgende maand mee moet met de Rode Duivels naar het WK in Qatar. Maar dan zal hij wel fit moeten zijn...

Niet enige twijfelachtige Duivel

Doku is overigens niet de enige Rode Duivel die geen perfecte aanloop richting het WK kent. Romelu Lukaku ligt bij Inter in de lappenmand en Eden Hazard speelt amper of niet bij Real Madrid. Dedryck Boyata op zijn beurt vertoeft in de ziekenboek van Club Brugge – hij reist niet mee naar Atlético Madrid –, terwijl Alexis Saelemaekers (AC Milan) zo goed als zeker het toernooi mist door een knieletsel.