©  © VRT

Waarom Niels Destadsbader en Dieter Coppens gaan strippen voor Kom Op Tegen Kanker: “Onze vaders hebben allebei de ziekte gehad”

Dieter Coppens en Niels Destadsbader gaan niet zomaar uit de kleren voor Kom Op Tegen Kanker. “Onze vaders hebben allebei prostaatkanker gehad”, laten ze weten. Vanaf volgende week is hun opleiding tot stripper te volgen op Eén. Tickets voor de eigenlijke show in het Kursaal Oostende zijn vanaf dinsdag verkrijgbaar.

edb

De ambassadeurs van het project zijn dus niet lukraak gekozen. De vaders van Destadsbader en Coppens kregen jaren terug allebei de diagnose prostaatkanker. Met dit project vragen zij samen met Kom Op Tegen Kanker aandacht voor mannenkankers, zoals prostaat- en teelbalkanker.

“Als je er zo dichtbij hebt gestaan, besef je hoe belangrijk het is dat kanker op tijd worden aangepakt”, zegt Destadsbader daarover. “Wij hebben onze papa’s gelukkig nog. Maar er zijn genoeg andere voorbeelden van mannen die wel te lang hebben gewacht.” De strippers hopen dat het taboe verdwijnt en dat mannen zich sneller blootgeven voor een onderzoek. “Wij willen alvast laten zien dat wij dat ook doen.”

Dieter en Niels staan niet alleen op het podium in Oostende. Ze overtuigden nog zes bekende mannen om mee te doen. Wie dat zijn, komen we pas in het programma te weten. Roy Julen, de internationaal gewaardeerde choreograaf die onder meer met Stromae en Diana Ross werkte, neemt de acht mannen onder zijn hoede. Hij stoomt hen in drie maanden tijd klaar tot verleidelijke dansers in een bloedhete stripact.

Drie weken lang zal het avontuur van de strippers te volgen zijn op Eén. De slotshow vindt plaats op woensdag 26 oktober in het Kursaal Oostende. Wie erbij wil zijn, kan vanaf morgen tickets bestellen op vrtmax.be/doemee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER