Voetbalclub Beerschot reageert op racistisch gezang bij RWDM: "We gaan in overleg met fans om zulke spreekkoren te bannen"

Voetbalclub Beerschot heeft in een open brief gereageerd op de racistische spreekkoren die te horen waren bij de Beerschotsupporters tijdens de wedstrijd tegen RWDM zaterdag. De club zegt dat die niet alleen het imago van de club schaden, maar ook de spelers en de supporters verdelen. Ze zegt dat ze in overleg zal gaan met de supporters de komende weken.

Voetbalclub Beerschot betreurt de gezangen van haar supporters tegen die van RWDM. "Zulke gezangen schaden niet enkel het imago van de club, maar zorgen ook voor verdeling tussen spelers en supporters", is te lezen in een open brief op de website van de club. "Beerschot zal de komende weken in overleg gaan met de fans om dit soort spreekkoren uit zijn stadion te bannen."

Tijdens de uitwedstrijd tegen RWDM, afgelopen zaterdag, werd richting de thuissupporters gezongen: "Dat is een vak vol makakken." Lorin Parys, de CEO van de Pro League (de vereniging van profclubs in België), liet al weten dat het bondsparket een onderzoek gaat doen. Nu reageert de club ook zelf op haar website.

"Geen plaats voor racisme en discriminatie"

De club zegt in de open brief dat haar supporters bij de beste van België horen, die de club in het hele land volgen en ook na verlieswedstrijden de nodige steun geven. "Dat positieve verhaal wil de club voortzetten, met haar trouwe supporters in de komende weken en maanden in de tribunes. In dat verhaal is er echter geen plaats voor racisme en discriminatie. Beerschot betreurt dan ook de gezangen tegen supporters van RWDM en vraagt de fans met aandrang om zich van zulke gezangen te onthouden."

Meest gelezen