© BELGA

Vader Houthalens terreurslachtoffer: “Moeten onze problemen vredevol oplossen”

Ook de vader van Kerim Akyil, de 23-jarige Houthalenaar die stierf bij een aanslag op nieuwjaarsnacht in Istanbul, kreeg het woord tijdens de herdenking van de slachtoffers. Onder meer de koning en de koningin hoorden hem pleiten voor eenheid en vredevol samenleven.

jom

Kerim Akyil was een van de 39 dodelijke slachtoffers bij de terreuraanslag in een discotheek in Istanboel. Zijn vader Ali Akyil maakte woensdag opnieuw indruk met zijn serene toespraak, zoals hij dat ook al gedaan had met zijn reactie op de racistische uitlatingen na de dood van zijn zoon.

© hbvl

“Premier Michel was onder de indruk van zijn boodschap na de aanslag. Daarom heeft hij hem voorgesteld als spreker op de herdenking”, zegt de woordvoerder van de premier.

“De hoop die elke liefdevolle mens koestert om op een normale manier met zijn medemens samen te leven wordt kapotgemaakt door deze zielige terroristen”, zei Akyil. “Het is fundamenteel dat we onze problemen samen op een vredevolle wijze oplossen en hand in hand op een vriendschappelijke manier samenleven.” Hij dankte ook iedereen voor de steun na het verlies van zijn zoon die hij “mijn peper en zout in het leven” noemde.

De Houthalense burgemeester Alain Yzermans liet gisteren weten dat er in januari 2018 een herdenkingsmoment voor Kerim Akyil zal plaatsvinden op het Lindeplein in Houthalen. Er zijn ook plannen om een gedenkteken te plaatsen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer