“Dit is een brutale Russische strafcampagne”, zegt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen).
Volledig scherm
PREMIUM
“Dit is een brutale Russische strafcampagne”, zegt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen). © Reuters / VTM Nieuws

Professor Criekemans na de raketten op Kiev: “Poetin zaait angst en terreur. Maar hij heeft tijd. Deze oorlog kan erg lang duren”

Bij Russische raketaanvallen in het hart van Kiev kwamen al minstens tien burgers om het leven en vielen er tientallen gewonden. Andere steden in het westen, waaronder Lviv, kregen het voor het eerst sinds juni zwaar te verduren. De aanvallen zijn een cynische vergelding voor de aanslag op de Krimbrug. Militair levert het niets op, stelt professor internationale politiek David Criekemans. Wat wil Poetin hier dan mee bereiken? En is dit het werk van de nieuwe, meedogenloze opperbevelhebber van het Russische leger?

114 reacties

  • William Vanholder

    2 jaar geleden
    @Guido Bervoets. Goed zo, ik denk ook zo. Met dit Rusland valt niet te praten of te onderhandelen. DictatoPoetin wil alles. Hij wil het oude grote Rusland opnieuw maken, dus uitbreiding. Voor hem was de val van de Sovjet-Unie de grootste geopolitieke ramp van de 20e eeuw. Dus hoe hij over Gorbachov dacht kan je raden. Toch was Gorbie de beste president die ze ooit hadden. Poetin zal niet stoppen met Oekraïne als we hem nu niet stoppen. Voor mij mocht de NAVO rechtstreeks ingrijpen in Oekraïne.
  • Peter Bonte

    2 jaar geleden
    Geen enkele rus nog toelaten in onze westerse landen en zelfs geen paspoort geven. Wij westerlingen eens 2 maanden niks meer kopen dat van China komt. Wij westerlingen zo weinig mogelijk gas proberen te verbruiken en eens de koude pil uitzitten deze winter, zodanig dat wij eens massaal ons geld niet meer uitgeven aan deze 2 landen. Ze zullen wel samen afspreken als we in hun zakken zitten. Bij ons zitten ook veel russen die poetin lover's zijn, maar ze zijn toch liever hier in ons gul landje.
  • Gaston Miar

    2 jaar geleden
    De geallieerden hadden 1945 moeten doorstoten tot Moskou en in Rusland een democratisch régime installeren. Dan zaten we nu niet geplaagd met een kgb-dictatuur.
  • Donato Ermanno

    2 jaar geleden
    Rusland gaat deze oorlog winnen, kost wat kost , en wij zullen de prijs betalen...ze hadden Rusland 14 jaar geleden moeten laten toe treden tot de EU...maar in plaats daarvan kregen Balkan landen die alleen maar geld kosten..en hadden we nu gratis gas...
  • Petrus Dijkzeul

    2 jaar geleden
    Oekraiene krijgt nu koek van eigen deeg van wat zij 8 jaar lang hebben gedaan in de Donbas, en dagelijks nog wordt de stad Donetsk beschoten door Oekraiense troepen die gelegerd zijn aan de rand van deze stad. En dan praat Zelenksy over wat Rusland doet is schending der mensenrechten, zo wat is dan de omschrijving van wat gaande is rondom de stad Donetsk?