Voormalig VRT-CEO Paul Lembrechts en Bart De Pauw.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig VRT-CEO Paul Lembrechts en Bart De Pauw. © Photo News

In plaats van schadevergoeding kan deze zaak Bart De Pauw zelf nog veel geld kosten: waarom rechtbank VRT over hele lijn gelijk geeft

Bart De Pauw (54) kan fluiten naar de miljoenen die hij eist van de VRT, die in volle #metoo alle samenwerking stopzette. Zijn schadeclaim keert als een boemerang in zijn gezicht terug. Want van de burgerlijke rechtbank moet De Pauw nu zélf een schadevergoeding betalen aan de openbare omroep wegens reputatie- en imagoschade. “Dit is een erg grote teleurstelling.”

36 reacties

  • Willy Loyaerts

    2 jaar geleden
    Bied je verontschuldigingen aan en neem aan dat je in de fout bent gegaan en ben blij dat je vrouw je nog in de armen neemt
  • JOHAN VLEIRICK

    2 jaar geleden
    Zijn gedrag was totaal ongepast, zijn veroordeling terecht! Hij had dus sowieso geen recht op die schadevergoeding! Dit is de juiste beslissing!
  • Denis Stock

    2 jaar geleden
    Welke imago schade? Veel stelt het Huis niet meer voor. Het is een gepolitiseerde instelling.
  • Peggie Van Audenhove

    2 jaar geleden
    Ik hoop oprecht dat ze in beroep gaan, vrt heeft zonder enig bewijs Bart en zijn bedrijf op straat gezet en dan ook nog eens valse beschuldigingen daarbij geuit ('100-den berichten met pornografische inhoud)', is dat dan geen laster, eerroof en broodroof? Ik zou zoals Herman B. gisteren ook graag eens de motivering van de rechter willen weten.
  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    Hopelijk zou dit zijn arrogantie een beetje kunnen temperen nu hij pardoes met beide voeten terug op de grond werd geplaatst, gedaan met zweven.