Archieffoto
Toerisme Brugge - Jan Darthet

Wintergloed 2022 in Brugge: minder, maar grotere lichtinstallaties en een korter parcours

Er zullen dit jaar minder lichtinstallaties te bewonderen zijn tijdens Wintergloed, de lichtbelevingswandeling in Brugge. In totaal zullen er acht lichtkunstwerken te zien zijn, in plaats van veertien. Het parcours wordt ook ingekort. Zo'n 2,4 in plaats van vier kilometer. "Daardoor hoeven we minder straatverlichting aan te steken tussen de verschillende installaties", klinkt het bij schepen Franky Demon (CD&V)  

"Met Wintergloed willen we warmte brengen in Brugge", gaat schepen Franky Demon (CD&V) van start. "Maar we hebben gekozen voor een compact parcours dit jaar. De Wintergloed-wandeling zal 2,4 kilometer lang zijn, beginnend aan het BMCC en richting het Minnewaterpark. Ondertussen komen de bezoekers acht lichtkunstwerken tegen. Dat zijn er inderdaad minder dan andere jaren. Toen waren er veertien. Maar ze zijn wel groter. Doordat we een korter parcours hebben en minder lichtinstallaties kunnen we besparen op onze energiefactuur."

Kerstmarkt

Wintergloed zou Wintergloed niet zijn zonder de kerstmarkt. "Op het Simon Stevinplein en de Markt van Brugge zullen er kerstkraampjes te vinden zijn. Op 't Zand dan weer niet. Daar komt er dit jaar een kleine winterkermis. De wandelaars die het lichtparcours volgen, zullen automatisch die kermis passeren", zegt Demon nog.

Archieffoto
Stad Brugge

Meest gelezen