An Janssens
Gevangenisdirecteur Begijnenstraat Antwerpen
Volledig scherm
PREMIUM
An Janssens Gevangenisdirecteur Begijnenstraat Antwerpen © Kristof Ghyselinck

An, de gevangenisdirectrice uit ‘Ooit vrij’: “Voor de meerderheid doet opsluiten meer kwaad dan goed”

TVHet gebouw is uitgeleefd, de cellen overbevolkt, de problemen van de gedetineerden divers. En toch zou directeur An Janssens (45) nergens anders willen werken dan in de gevangenis. Al ruim twintig jaar leidt ze de ‘Begijnenstraat’ in Antwerpen, te zien in ‘Ooit Vrij’ op VIER. “Zelfs toen ik kanker had, kwam ik werken”, zegt ze tegen Dag Allemaal. Al is ze ook niet blind voor de schrijnende problematiek. “Ik denk dat voor de meerderheid van de gedetineerden de gevangenis meer kwaad doet dan goed.”

  1. Team Laura maakt vanavond meeste kans om ‘The Voice’ te winnen: “Ik vraag Koen Wauters nog steeds advies”
    TV

    Team Laura maakt vanavond meeste kans om ‘The Voice’ te winnen: “Ik vraag Koen Wauters nog steeds advies”

    “Of mijn team nu wint of niet, ik voel me nu al gewonnen.” In de finale van ‘The Voice van Vlaanderen’ heeft Laura Tesoro (27) met Christophe (43) en Lucas (17) statistisch gezien meer kans om te winnen dan coaches Koen Wauters (56) en Mathieu Terryn (30), die slechts met één kandidaat in de finale staan. Maar dit seizoen is sowieso al bijzonder voor de zangeres. Exact tien jaar geleden stond ze zelf in de finale van de wedstrijd, in het team van Koen Wauters. “Het is een privilege om van hem nog steeds tips en tricks te krijgen.”
  2. “Ik ben nog paar dagen in Zuid-Afrika gebleven om te bekomen”: Lynn Van den Broeck kwam zichzelf tegen in ‘Special forces’
    PREMIUM
    BV

    “Ik ben nog paar dagen in Zuid-Afri­ka gebleven om te bekomen”: Lynn Van den Broeck kwam zichzelf tegen in ‘Special forces’

    “Ik heb er amper tot niet geslapen. Je botst constant tegen je limieten.” Om maar te zeggen: de deelname van Lynn Van den Broeck (31) aan ‘Special forces’ was er eentje om u tegen te zeggen. De vriendin van Mathias Vergels ging tot het uiterste, en keerde diep onder de indruk terug. “Op een bepaald moment dacht ik zelfs: ik ga hier verdrinken”, vertelt ze in ‘Story’, waar ze ook vertelt waarom ze zo openhartig is. Hebben ze haar bij ‘Thuis’ aangesproken toen ze openlijk haar loon deelde?