HLN
Volledig scherm
PREMIUM
HLN © HLN

ONZE OPINIE. “Waarom aanvaarden we klakkeloos dat een regering niet werkt tot het einde?”

Als premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag het parlementaire halfrond betreedt voor zijn State of The Union, spreekt hij zich niet alleen uit over het komende jaar. Hij zal vooruitblikken op de komende twee jaren. “2024 is een verkiezingsjaar en dus leg ik dat nu al vast in de begroting. Dat is goed bestuur”, zei hij eerder aan ‘Het Laatste Nieuws’. Het gaat erin als zoete koek: het moet nu in één keer, want later is het politiek onmogelijk. Maar sinds wanneer is dat normaal? Waarom aanvaarden we klakkeloos dat een regering niet kan werken tot het einde?

127 reacties

  • Jan Vandaele

    1 jaar geleden
    Waarom kan men geen nieuwe verkiezingen uitschrijven als de regering niet handeld zoals de kiezers vragen .Meer dan de helft van de kiezers kozen voor een ander beleid en toch deed men het tegenoverstelde .Met resultaat dat we vanaf dat deze regering gestart werd reeds in een fase kwamen van volledige stilstand en stilstand betekend achteruitgang .Reeds meerdere malen werd er door de bevolking om nieuwe verkiezingen gevraagd en steeds geweigerd als dit eerlijk is moet je mij eens vertellen .
  • Johan Van Berlo

    1 jaar geleden
    Antwoord is eenvoudig, omdat zij enkel denken aan de korte termijn !! Op basis van de peilingen zijn de regeringspartijen al bezig met de periode na de volgende verkiezingen en dan vooral met hun partij maar zeker niet met de burger. Trouwens de Vivaldi partijen hebben de mond vol over democratie maar ze sluiten wel 25 % van de Vlaamse bevolking uit. Dit is gewoon : luister naar mijn woorden maar let niet op mijn daden. Verbaasd dat de mensen genoeg hebben van de politiek ?
  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    Omdat het een samenveegsel is van mini partijtjes die door de kiezer electoraal gebuisd werden.
  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    Eens temeer blijkt onze democratie een tricolore farce te zijn.
  • Leentje De Brauwer

    2 jaar geleden
    Ze moeten zich geen illusies maken, de partijen van deze regering(en), mijn keuze voor volgende verkiezingen ligt NU al vast. Raad eens op wie niet zal gestemd worden? Juist!