Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS)
Volledig scherm
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) © BELGA

Chinese hackers kosten Belgische Defensie al 2,25 miljoen euro

PolitiekIn december 2021 werd Defensie het slachtoffer van een Chinese cyberaanval. Hackers legden een maand lang het interne mailverkeer van onze militairen volledig plat. De hersteloperatie heeft Defensie al 2,25 miljoen euro gekost.

5 reacties

  • Luc Caels

    2 jaar geleden
    Altijd die kritiek op China, ongelooflijk. Ik als Belg heb gekozen om er te gaan wonen. Vriendelijke mensen, echte vrijheid, betaalbaar, niet gepluimd zoals hier. Gastronomie is het neusje van de zalm. Iedereen die kritiek op China heeft, is er zelf nog niet geweest. Maar geloofd de kranten.
  • Ronny Van den broeck

    2 jaar geleden
    Wanneer gaan wij China eens behandelen voor wat ze zijn , namelijk onbetrouwbare criminelen
  • Steven Bruyndoncx

    2 jaar geleden
    Marc Spandel, enigma code was uiteindelijk ook gekraakt... Met genoeg tijd en middelen kan men overal binnengeraken, dat is helaas het risico voor elk toestel dat met het internet verbind. Vaak krijgen hackers ook toegang door menselijke fouten. Heeft niet zozeer direct te maken met achterlijk communicatietechnieken.
  • Marc Spandel

    2 jaar geleden
    Ach... bijna een eeuw geleden maakten de Duitsers al gebruik van een onkraakbaar communicatiesysteem 'enigma' genoemd. Tegenover de huidige communicatiemiddelen kan dit als antiek of achterlijk worden bekeken, maar in realiteit is de 'moderne' communicatietechniek dus 'achterlijk' gebleken t.o.v. 100 jaar geleden!
  • Luke Van Gelis

    2 jaar geleden
    Het wordt hoog tijd dat België wakker schiet. Onze overheidsdiensten staan nog altijd met 1 been in de 20e eeuw. China is dus niet verantwoordelijk voor deze extra kost maar de aanhoudende besparingsrondes van de voorbije en huidige regeringen.