Premier Alexander De Croo (Open Vld) en PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne gingen deze nacht regelmatig met elkaar in de clinch.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne gingen deze nacht regelmatig met elkaar in de clinch. © BELGA

RECONSTRUCTIE. Zo ging het er vannacht aan toe aan de onderhandelingstafel: De Croo en PS bikkelen hard over lerarenpensioenen en effectentaks

Een hele nacht lang gooiden de Franstalige socialisten zich als een blok voor de besparing op de lerarenpensioenen en wierpen ze zich op als de redder van de papieren krant. Maar dat was buiten een ‘powermove' van premier De Croo gerekend — die dan ook maar de uitgebreide effectentaks uit de tabel schrapte. Wat volgde, was een nachtelijk kat-en-muisspel. Met als gevolg dat er bijna geen geld meer over is voor nieuw beleid.

97 reacties

  • Kevin Eyselbergs

    2 jaar geleden
    Allez vooruit, als de kranten verdwijnen bij Bpost verdwijnen er ineens een paar duizend jobs. Dus voor die mensen aan het werk te houden is er geen geld, maar het bodemloze vat dat de NMBS noemt en waar meer dochterbedrijven mee gemoeid zijn dan bij Meta wordt nog redelijk gespaard. Er zullen te veel ministers nog ergens een zitje hebben dat nog te goed betaald.
  • Jay Adam

    2 jaar geleden
    Eigenlijk wel erg, die mensen werken een heel weekend door terwijl de Vlaming in zijn luie zetel zit. En nog is het niet goed.
  • mariette nijssen

    2 jaar geleden
    Oekraïne vraagt en krijgt en wij maar failliet gaan dan is er wel geld
  • Liesbeth Cuppens

    2 jaar geleden
    Schandalig eigenlijk. Ministers vergaderen 's nachts wanneer ze geen van allen een fris hoofd hebben. Eens buiten, komen ze langs met een rist van maatregelen die de burgers diep(er) wegduwen en de rijken extra voordelen geven. Waarom/hoe lang blijven burgers dit slechte beleid nog dulden? Deze regering is niet verkozen, maar heeft zichzelf aangesteld, vergaderen doen ze terwijl ze zich slaperig voelen,... Respect voor de burgers is in principe nul. Tijd voor verkiezingen.
  • Patrick Verwerft

    2 jaar geleden
    Zielig!!! En dat voor de best betaalde ambtenaren van België.