De Noorse voetbalvedette Erling Haaland.
Volledig scherm
PREMIUM
De Noorse voetbalvedette Erling Haaland. © Haaland: The Big Decision

Voetbalvedette Erling Haaland eet af en toe hart en lever, maar is dat wel zo gezond?

Geen steak of gehakt wanneer de Noorse voetbalvedette Erling Haaland naar de slager gaat. Dan komt de spits van Manchester City terug met het hart en de lever van de koe. Is orgaanvlees gezonder? Bevat het meer (en betere) voedingsstoffen dan gewoon vlees? Heeft het ook gunstige effecten voor wie géén topsporter is? En hoe maak je dat klaar, zo’n hart, lever en niertjes?

9 reacties

  • ringo van der pulst

    2 jaar geleden
    Mij is altijd wijs gemaakt dat gehakt veel orgaanvlees bevat opdat dat orgaanvlees anders eindigt als slachtafval omdat de vraag ernaar te klein is .
  • Vic Smeets

    2 jaar geleden
    Of het nu waar is of niet... Het is lekker.
  • jos meurrens

    2 jaar geleden
    Alhoewel lever geprijst wordt zijnde rijk aan ijzer, blijft het de vuilbak van het lichaam, koe of varken enz...Dit is het enige lichaamsdeel welk ik niet zal eten omdat h et allerhande vuiligheid bevat.
  • Tim Heye

    2 jaar geleden
    Dat is hetzelfde toen men zei dat je van hersenen te eten, slimmer kon worden. Het is inderdaad een geloof en geen feit.
  • Michel Jacobs

    2 jaar geleden
    Dergelijke nutritieve opvattingen vallen onder de noemer 'geloof', en over geloof kan je maar beter niet rationeel proberen te discussiëren, je komt gegarandeerd van een kale reis thuis. Mijn raad, wanneer iemand zijn - dikwijls merkwaardige- opvattingen over gezondheid, godsdienst, rare therapieën, samenzweringen of vliegende schotels begint te debiteren, geef hem gewoon gelijk en we blijven allemaal vrienden.