Niet alleen Club Brugge kan deze week al zeker zijn 1/8ste finale van de Champions League: wie heeft wat nodig?

Vijf clubs kunnen dinsdagavond al zeker zijn van de 1/8ste finales van de Champions League: PSG, Benfica, Real Madrid, Manchester City en Borussia Dortmund. Ook woensdagavond kunnen met Club Brugge, Napoli, Bayern München en Inter enkele teams zeker zijn. Ontdek hieronder wie wat nodig heeft om na vier speeldagen al zeker te zijn van de knock-outronde van de Champions League.

Valerie Van Avermaet
Bron: Gracenote

Groep A: Napoli heeft beste kaarten

In groep A heeft leider Napoli voldoende aan een zege of zelfs een gelijkspel tegen Ajax om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de Champions League. De Italianen konden tot nu toe een perfect rapport voorleggen met negen op negen. Liverpool is eerste achtervolger met zes punten, dan volgen Ajax (drie punten) en Rangers (nul punten).

Stand:

1. Napoli 9

2. Liverpool 6

3. Ajax 3

4. Rangers 0

 ©  AFP

Groep B: Club Brugge kan zich verzekeren van volgende ronde

In groep B geldt ongeveer hetzelfde voor Club Brugge als voor Napoli in groep A. De troepen van Carl Hoefkens hebben aan een gelijkspel tegen Atlético Madrid genoeg om naar de 1/8ste finales te gaan. Blauw-zwart is ook al zeker van de derde plaats en de Europa League als het slechts met één doelpunt verschil verliest.

Stand:

1. Club Brugge 9

2. FC Porto 3

3. Bayer Leverkusen 3

4. Atlético Madrid 3

Groep C: Sterren staan gunstig voor Bayern München

Ook Bayern München staat op een zucht van de volgende ronde na de negen op negen. Als der Rekordmeister wint én als Barcelona niet wint, stoot Bayern door. Als Bayern gelijk speelt kan het ook al zeker zijn van de volgende ronde mits een nederlaag van Barcelona tegen Inter. Ook Inter kan zich trouwens kwalificeren als het wint van Barcelona en als Viktoria Plzen niet wint.

Stand:

1. Bayern München 9

2. Inter 6

3. FC Barcelona 3

4. Viktoria Plzen 0

 ©  ISOPIX

Groep D: Alles nog mogelijk

In groep D met Sporting, Tottenham, Eintracht Frankfurt en Marseille ligt het allemaal nog op een zakdoek en kan er op de vierde speeldag van de groepsfase nog geen beslissing vallen.

Stand:

1. Sporting 6

2. Tottenham 4

3. Frankfurt 4

4. Marseille 3

Groep E: Alles nog mogelijk

In groep E met RB Salzburg, Chelsea, AC Milan en Dinamo Zagreb hetzelfde verhaal als in groep F. Ook hier kan nog geen enkele ploeg zeker zijn van de 1/8ste finale na deze speeldag.

Stand:

1. RB Salzburg 5

2. Chelsea 4

3. AC ùilan 4

4. Dinamo Zagreb 3

Groep F: Real Madrid op zucht van volgende ronde

Real Madrid moet niet naar de andere teams in groep F kijken na de negen op negen en heeft dinsdagavond genoeg aan winst of een gelijkspel tegen Shakhtar Donetsk om de volgende ronde te bereiken. Het Oekraïense team is de eerste achtervolger op leider Real en telt momenteel vier punten, terwijl de Koninklijke negen op negen haalde. RB Leipzig (drie punten) en Celtic (één punt) zijn op achtervolgen aangewezen.

Stand:

1. Real Madrid 9

2. Shakhtar Donetsk 4

3. RB leipzig 3

4. Celtic

Groep G: Manchester City kan al zeker zijn

Manchester City kwalificeert zich dinsdagavond voor de 1/8ste finale van de Champions League mits winst tegen de laatste in groep G Kopenhagen. Ook aan een gelijkspel kunnen the Citizens genoeg hebben als Sevilla niet wint van Borussia Dortmund. De Duitsers kunnen ook zeker zijn van de volgende ronde als het wint van Sevilla en als Kopenhagen niet wint van City.

Stand:

1. Manchester City 9

2. Borussia Dortmund 6

3. Sevilla 1

4. FC Kopenhagen 1

 ©  Action Images via Reuters

Groep H: PSG en Benfica zicht op knock-outronde

PSG stoot door naar de knock-outronde van het kampioenenbal als het zelf wint van Benfica én als Juventus niet wint op het veld van Maccabi Haïfa. Benfica stoot dan weer door als het wint van PSG en als Juventus niet wint. Momenteel staan PSG en Benfica gedeeld aan de leiding van groep H met zeven punten.

Stand:

1. PSG 7

2. Benfica 7

3. Juventus 3

4. Maccabi Haifa 0

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer