© AFP

Verenigde Staten winnen World Baseball Classic

De Verenigde Staten hebben voor het eerst de World Baseball Classic gewonnen, het equivalent van het WK baseball. De Amerikaanse baseballers versloegen woensdag in het Dodger Stadium in Los Angeles Puerto Rico met duidelijke cijfers, het werd 8-0.

Voor de Amerikanen was het pas de allereerste finale. Puerto Rico verloor vier jaar geleden de finale van de Dominicaanse Republiek. In deze editie hadden de baseballers van het Caribische eiland nog geen wedstrijd verloren. Tegen de VS, die ze eerder dit toernooi nog met 6-5 versloegen, waren ze in de finale niet opgewassen.

Waar het de Puerto Ricanen door het sterke optreden van de Amerikaanse pitcher Marcus Stroman nauwelijks lukte mensen op de honken te krijgen, sloegen de Amerikanen de ene na de andere honkslag. David Robertson kon het bij een comfortabele 8-0 voorsprong afmaken en bezorgde de VS de eerste titel.

Op de erelijst volgen de Amerikanen de Dominicaanse Republiek op, de titelverdediger strandde ditmaal al in de tweede poulefase. Japan, de winnaar van de eerste twee edities (2006 en 2009), eindigde als derde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer