© Joris Herregods

Horlogemerk Breitling opent eerste winkel in Belux: “Blij dat we in Antwerpen neerstrijken”

Antwerpen -

Goed nieuws voor fans van (dure) uurwerken: de gerenommeerde Zwitserse horlogefabrikant Breitling opende in de Leopoldstraat zijn eerste winkel in de Belux. Medewerkers, influencers en merkambassadeurs klonken er maandag samen op de komst van het luxegoed. Wielrenner Jasper Stuyven was ook van de partij. “Een grote overwinning is een goed excuus voor nieuw exemplaar.”

Laurens Van Aert

Een vintage racewagen, een grote B naast het Toneelhuis en een paar grote gele ballonnen aan de voorgevel. Wie maandag de Leopoldstraat passeerde, kon er niet omheen: Breitling strijkt neer in Antwerpen, en dat moet iedereen gezien hebben.

 © Joris Herregods

Wat duiding voor wie Breitling niet kent: een Zwitsers horlogemerk dat gemiddeld zo’n 6.500 euro kost. Voor het goedkoopste exemplaar betaal je 3.200 euro, maar over de prijs van het duurste uurwerk wil Bernard Hertoghe niets kwijt.

De algemeen directeur van het merk in de Benelux verkeerde in opperbeste stemming tijdens de opening van Breitlings eerste winkel in de regio. “Het is een eer om onze winkel in Antwerpen te openen. Al jaren speelt de Koekenstad een voortrekkersrol in de wereld van fashion, design en kunst. Maar ook in de horlogerie is ze prominent aanwezig.”

Bernard Hertoghe (rechts). © Joris Herregods

En hoewel Hertoghe beseft dat een Breitling niet voor iedereen weggelegd is, staat hij erop om iedereen welkom te heten in de Leopoldstraat. “Wie twijfelt om binnen te stappen, hoeft geen schrik te hebben. In onze boetiek hoef je niet per se iets te kopen. Je mag ook iets drinken en rustig over horloges praten. We willen een beleving creëren voor onze klanten.”

“Natuurlijk, als je een mooie horloge vindt, is het fijn als je die aanschaft. Er is voor elk wat wils: klassieke modellen met of zonder diamant, maar net zo goed sportieve exemplaren.” Terwijl Hertoghe die woorden uitspreekt, wijst hij in de richting van Jasper Stuyven, profwielrenner en ambassadeur van Breitling.

Jasper Stuyven. © Joris Herregods

“Zo’n tien jaar geleden keek ik met m’n beste vriend voor de fun naar horloges die we ooit graag zouden kopen, en we kwamen beiden uit bij Breitling. Ik maakte met mezelf de afspraak om er eentje te kopen bij mijn eerste grote overwinning. In 2016 schreef ik Kuurne-Brussel-Kuurne op mijn palmares, en zo geschiedde”, vertelt Stuyven.

 ©  Joris Herregods

“Gaandeweg kwamen we met elkaar in contact en werd ik ambassadeur van het merk. Dat kwam allemaal heel natuurlijk. Ondertussen kocht ik nog wel eens een exemplaar, wel telkens gekoppeld aan een gelegenheid. Een overwinning in een grote koers is op die manier een goed excuus.”

Breitling Antwerpen is geopend van maandag tot zaterdag, telkens van 10u tot 18u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER