© Chris Nelis/Tom Palmaers

Drugslabo ontdekt bij garagebrand in Houthalen: bewoner in de boeien geslagen

Houthalen-Helchteren -

Op de Grote Baan in Houthalen is dinsdag in de vroege ochtend vermoedelijk een synthetisch drugslabo ontdekt na een zware brand in de garage van een huis. De bewoner werd gearresteerd. Hij wordt woensdag bij de onderzoeksrechter voorgeleid.

Chris Nelis/Olivier Simons

Dinsdagochtend rond 2 uur werd de brandweer Oost-Limburg opgeroepen voor een brand in een vrijstaande garage achter een huis op de Grote Baan in Houthalen. Tijdens het blussen merkten de brandweerlieden vonken op. Door een probleem met de zekering bleek er ook aan de meterkast in de kelder van het huis een kleine elektriciteitsbrand te zijn ontstaan. Ook dat brandje werd geblust. De garage werd volledig in de as gelegd.

Door de brand werd vermoedelijk een synthetisch drugslabo ontdekt. De politie Carma en het labo van de federale politie kwamen ter plaatse voor verder onderzoek. Er werd ook een drugshond opgeroepen. Rond de middag zakte de civiele bescherming in groten getale af naar de Grote Baan om het labo te ontmantelen. De federale politie zet het onderzoek voort. In het verleden zijn er al vaker drugslabo’s ontdekt door een brand, omdat die voor een hoger brandgevaar zorgen.

Smell It

Toevallig organiseert het parket Limburg op 25 oktober de gratis infoavond ‘Smell It’ in Casino Modern in Genk. Geïnteresseerden leren daar over de gevaren van labo’s en dumpingen. Er zal ook een geurtafel zijn, waar je zelf de typische geuren van een labo kunt ruiken en die zo beter kunt herkennen.

Iets verdachts opgemerkt? Signalen over drugsproductie of dumpen van drugsafval opgevangen? Meld het gratis en anoniem op het telefoonnummer 0800/208.77 of via de website anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be.

De civiele bescherming kwam in groten getale ter plaatse om het labo op te ruimen. © Tom Palmaers

 ©  Chris Nelis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer