Foto: Radio2

Dove en blinde hond Sammy (22) doet gooi naar titel "oudste levende hond ter wereld"

De Kalmthoutse Oxana Roelands hoopt dat haar hond Sammy met zijn 22 jaar, de oudste hond ter wereld is. "We zijn nu de gegevens van zijn chip aan het opzoeken zodat we een kandidatuur kunnen indienen", zegt ze op Radio2 Middag in Antwerpen.

Begin oktober meldde Guinness World Records dat de oudste hond ter wereld was gestorven. Pebbles, een foxterriër uit de Verenigde Staten stierf vijf maanden voor haar 23e verjaardag. De collega's bij Gazet van Antwerpen gingen door dat nieuws op zoek naar de oudste hond in de provincie Antwerpen. Ze kwamen uit bij Sammy. Een 22-jarige kruising tussen een teckel en een terriër uit Kalmthout. "Sammy is zelfs drie jaar ouder dan ik ben", lacht zijn baasje Oxana Roelands op Radio2. "Of hij de oudste ter wereld is? Dat zou best wel kunnen. Sammy is intussen blind, doof, dement en kan niet meer aan een leiband wandelen. Maar hij blijft mijn troeteldier."

Als we haar spreken, is Oxana nog altijd overweldigd door het verhaal. Via de dierenarts was de krant de kranige keffer op het spoor gekomen. "We zijn nu volop op zoek naar gegevens om Sammy's leeftijd te bewijzen. Jaren geleden is hij mishandeld teruggevonden aan het Mechelseplein in Antwerpen en in een asiel beland. Daar zagen ze dat hij een Nederlandse chip had met geboortejaar 2000. Via een vriend van mijn vader is Sammy bij ons gekomen maar nu heeft hij een Belgische chip. We proberen bij de dierenarts te checken of alle info ook op zijn huidige chip staat. Als dat zo is, gaan we naar Guinness World Records." 

Hoop doet leven want na het overlijden van Pebbles heeft Guinness World Records geen nieuwe oudste levende hond bekendgemaakt.

Meest gelezen