RV
Volledig scherm
© RV

Russische staatsmedia tonen voor het eerst leed van burgers in Oekraïne en lijken er zelfs trots op

Russische staatsmedia hebben voor het eerst getoond dat de oorlog in Oekraïne ook een tol eist van de burgers in het land. Dat deden ze na de Russische raketaanvallen op een reeks Oekraïense steden gisterochtend. Meer nog, ze leken er zelfs trots op.

  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Israël geeft gijzelaarsdeal laatste kans: “Anders invasie Rafah”

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Israël geeft gijzelaars­deal laatste kans: “Anders invasie Rafah”

    Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 26 april over de crisis in het Midden-Oosten. De VS en 17 andere landen roepen op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn donderdag een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en diens zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement.
  2. LIVE OEKRAÏNE. Lavrov: “Rusland staat open voor vredesgesprekken” - Biden: “Poetin heeft zich misrekend”

    LIVE OEKRAÏNE. Lavrov: “Rusland staat open voor vredesge­sprek­ken” - Biden: “Poetin heeft zich misrekend”

    De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky telefonisch beloofd om “Oekraïne te blijven voorzien van de nodige middelen om zich te verdedigen, met inbegrip van geavanceerde luchtverdedigingssystemen”. De vluchtelingenchef van de Verenigde Naties, Filippo Grandi, waarschuwt voor een nieuwe stroom aan vluchtelingen naar aanleiding van de Russische raketaanvallen van gisteren op verschillende steden verspreid over heel Oekraïne. Bij die aanvallen zouden minstens veertien doden en 97 gewonden zijn gevallen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.