VRT

Radiopresentator Koen Fillet (bekend van "Jongens en wetenschap" en "Interne keuken") verlaat VRT na 35 jaar

Radio 1-presentator Koen Fillet (59) heeft ontslag genomen bij de VRT. Tot eind juni presenteerde hij op zaterdagvoormiddag samen met Sven Speybrouck nog het programma "Interne keuken". Fillet gaat zich nu concentreren op zijn werk als kunstschilder en hij blijft ook podcasts maken. 

Fillet was jarenlang een van de vaste waarden op Radio 1 op zaterdagvoormiddag. Van 1998 tot 2001 presenteerde hij  "Levende lijven". Sven Speybrouck was later jarenlang zijn vaste partner in crime, eerst in het programma "Jongens en wetenschap" en daarna in "Interne keuken" dat 12 jaar liep.  

"Ik stop omdat ik klaar ben met radiomaken na 35 jaar", vertelt hij aan VRT NWS. "Ik heb daarin ongeveer alles gedaan wat er te doen valt. En ik heb zin om in de luttele jaren die mij nog resten nog een groot avontuur te gaan beleven." (lacht)

Fillet is naast radiomaker ook kunstschilder. De jongste jaren stelde hij zijn werk al verschillende keren tentoon. "Ik wil veel meer tijd in mijn atelier doorbrengen", zegt hij. 

BEKIJK - In 2015 stelde Fillet voor het eerst zijn werk tentoon, "Het Journaal" ging kijken:

Videospeler inladen...

Daarnaast gaat hij ook nog meer podcasts maken, onder meer "Phoebus Focus" over de topstukken uit de kunstverzameling van The Phoebus Foundation (de kunststichting van ondernemer Fernand Huts), iets wat hij al een tijd aan het doen was. "Er zijn veel mensen die graag podcasts willen maken, maar meer kan ik daar nog niet over zeggen."

Fillet gaat naar eigen zeggen niet met slaande deuren weg bij de VRT, waar hij veel mooie momenten beleefde. "Toen "Jongens en wetenschap" in 2004 afliep, dacht ik, nu heb ik het hoogtepunt van mijn carrière gehad, maar dan moest "Interne keuken" nog komen. We dachten dat we dat 3 à 4 jaar zouden doen, maar dat zijn er uiteindelijk 12 geworden."

Het einde van "Interne keuken" heeft in zijn beslissing een rol gespeeld, maar doorslaggevend was dat niet, benadrukt hij. "Wel het verlangen andere dingen te gaan doen. Na "Interne keuken" heb ik mij zo georganiseerd dat ik een lange tijd vakantie had. Ik heb lang nagedacht over wat ik met mijn leven zou doen en mijn professionele toekomst ligt buiten de VRT." 

Meest gelezen