© Tom Palmaers

8 jaar cel voor Maasmechelaar die ex-huisgenoot 4 kogels in de rug schoot

8 jaar, dat is de celstraf die de rechter in Tongeren uitsprak voor een 69-jarige Maasmechelaar met Italiaanse roots omdat hij op 8 juni 2014 vier kogels afvuurde op zijn ex-huisgenoot (23). Ook een vriend van de twintiger, waarbij het slachtoffer toen verbleef, kreeg een kogel in de voet.

shde

De twintiger, eveneens een Italiaan, verhuisde na een ruzie over seksuele avances die de zestiger naar hem maakte. Volgens de Maasmechelaar zou de twintiger daarmee te weinig respect hebben getoond voor zijn jarenlange inspanningen om de man in België onderdak te geven. “Uiteindelijk sloegen zijn stoppen door”, aldus de advocate van de beklaagde.

De procureur tilde zeer zwaar aan de feiten. “Het is een wonder dat er geen vitale organen zijn geraakt. Eigenlijk is dit een moord die puur door toeval niet heeft plaatsgevonden.” Volgens hem is de voorbedachtheid duidelijk bewezen. “Meneer heeft tussen de twee ontmoetingen drie uur de tijd gehad om zich voor te bereiden.”

De rechter veroordeelde de man tot acht jaar opsluiting. De burgerlijke partijen krijgen een voorlopige schadevergoeding van 2.500 en 1.000 euro. De slachtoffers worden nog onderzocht door een gerechtsdeskundige om de definitieve bedragen te kunnen bepalen. Op 7 september wordt hierover gepleit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer