Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Europa verliest terrein op Azië in ‘World University Rankings’: vier Belgische universiteiten in top 200

Vooraanstaande universiteiten in Europa verliezen terrein op de World University Rankings nu de concurrentie uit Azië toeneemt. Dat kondigt het Britse magazine voor hoger onderwijs Times Higher Education (THE) woensdag aan. De hoogste universiteit van België op de lijst, de KU Leuven, behoudt haar positie op de 42e plaats. In totaal staan vier Belgische universiteiten in de top 200.

4 reacties

  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Ik ben al blij als er in the middle of nowhere een onnozel gebouwtje komt of in de schaduw van een grote boom een iemand super gemotiveerd kinderen leert lezen en schrijven en rekenen. Een bordje, wat krijt, een spons. Een computer voor heel het dorp. De rest volgt vanzelf wel.
  • Eddy Van De Velde

    2 jaar geleden
    Ligt de UK dan niet meer in Europa? En wat België bertreft, hier wordt iedereen geacht te moeten slagen zonder te moeten presteren.
  • Christien De Waele

    2 jaar geleden
    Ja heeft te maken met geld. Te weinig middelen. Verouderde infrastructuur. Te veel studenten die verplicht veel moeten werken om zelf studies te betalen. En dit terwijl ouders het dikwijls wel kunnen maar niet meer willen. Reizen en auto's die hun stand te boven gaan hebben voorrang.
  • Sylvie Durieux

    2 jaar geleden
    Met ons bepamperen gaan we er niet geraken.