🎧 HET WK VAN TOEN. “Er was één hotelkamer volgestouwd met bier en ik had de sleutel”: Leo en Franky Van Der Elst over de fratsen van de Rode Duivels in Mexico

PODCASTLeo from Belgium’ ontmoette Diego Armando Maradona tijdens een dopingcontrole. De stunt tegen de Sovjet-Unie werd gevierd tot in de vroege uurtjes. Maar vooral: de Rode Duivels zetten met de vierde plaats op een WK een historisch resultaat neer dat voor eeuwig deel uitmaakt van ons collectieve voetbalgeheugen. In de tweede aflevering van onze podcast ‘Het WK van Toen’ halen toenmalige Rode Duivels Franky en Leo Van Der Elst herinneringen op aan Mexico ‘86. Met straffe verhalen over wat er gebeurde op én vooral naast het veld. Over de bergwandelingen tijdens de hoogtestage in Zwitserland. Over de hoge hartslag van Franky en de strafschop van Leo. En over de sleutel van de bierkamer en de afterparty’s in België.

6 reacties

  • Dirk Molin

    2 jaar geleden
    In de halve finale geflikt door een Portugese grensrechter maar tegen de Russen wel wat geluk en hulp van de ref gehad.
  • Wendy Vandereyken

    2 jaar geleden
    Dat waren nog eens tijden in die jaren '80. Als 51-jarige denk ik daar met weemoed aan terug.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Het grootste verschil is dat ze toen onderschat werden door de tegenstander en nu overschat worden. Dat is heel anders spelen.
  • Ronny Cypers

    2 jaar geleden
    Dat was toen een gouden generatie. Die deden het beter dan de rode duivels van nu! Zeker weten.!
  • Christiaan GOETHALS

    2 jaar geleden
    Deden ze dat beter dan de RD van nu? Nee.