“Tot zijn 90 jaar heeft hij geweld gebruikt”: Renzy vertelt in ‘Jambers Back to the 90's’ over de tiran die zijn vader was

TVIn 1987 werd de moeder van Renzy vermoord door zijn eigen vader. Die werd nadien vrijgepleit op basis van “onweerstaanbare dwang” en deed in 1992 zijn verhaal bij Jambers. Nu, 35 jaar later, getuigt zijn zoon Renzy over hoe zijn vader tot zijn bittere eind een tiran bleef. “Zelfs de mensen van het rusthuis zeggen dat het onmenselijk was om hem te verzorgen.”

4 reacties

  • Ludwina Campe

    1 jaar geleden
    Het was een zeer aangrijpende reportage. Onbegrijpelijk hoe die man er mee weg gekomen is en terug in vrijheid werd gesteld, Die arme vrouw werd twee maal vermoord. Heel veel sterkte aan de nabestaanden. Zoiets is gewoon onmenselijk om dragen.
  • Sandra bib

    1 jaar geleden
    Dat hij nooit veroordeeld geweest is ? Begrijp je toch niet??
  • christianne bruyland

    1 jaar geleden
    En die advocaat kan goed slapen zeker? Een dadersprofiel, bestond ook nog niet? En de buren hadden er ook geen weet van. Waarom zijn deze zo herkentelijk en waarom is de vrouw meestal het slachtoffer en worden die vreselijke dictators de vrijheid geschonken. En het verzorgingstehuis (lees hoofd) zal hem ook wel beschermd hebben, anders wijst men die monsters de deur.
  • Nele Lowie

    1 jaar geleden
    Heb het boek gelezen, zeer aangrijpend