Defne Demir: “Alleen de eigenaar weet om hoeveel geld het gaat. Aan haar of hem geef ik het terug.”  ©  Tom Palmaers

Eerlijke vindster stapt naar politie: “Tientallen mensen beweren dat geld van hen is”

Defne Demir uit het Limburgse Zutendaal die een aanzienlijke som geld vond in de Daalstraat in Zutendaal, gaat het naar de politie brengen. Haar oproep in een poging de eigenaar te vinden leverde voor haar te veel ongeloofwaardige verhalen op.

Chris Nelis
Bron: HBVL

Defne Demir was aan het wandelen in de Daalstraat toen ze plots een briefje van 50 euro op de grond zag liggen. “Dat was ter hoogte van het plantencentrum”, zegt de vrouw. “Ik keek rondom mij om te zien of er iemand in de buurt was die dat briefje kwijtgespeeld was, maar zag niemand. Ik had wel wat schroom om het op te rapen. Ik dacht eerst nog dat er ergens een verborgen camera zou zijn en dat dit voor de grap zou worden gefilmd. Maar het werd nog wat vreemder toen ik een beetje verderop nog meer geld zag liggen, en wat verder nog meer. De briefjes bleven maar komen. Eigenlijk werd ik op dat moment een beetje bang. Ik wist niet wat er aan de hand was. Had iemand dat verloren tijdens het wandelen of fietsen? Of hing er een onfris geurtje aan? Het was gissen. Uiteindelijk heb ik alles opgeraapt en ben ermee naar huis gegaan.” Ze postte een bericht op sociale media om te laten weten dat de eigenaar het geld kan terugkrijgen als hij of zij kan zeggen om welk bedrag het precies gaat.

Degenen die het totale bedrag dat ze vond zou kunnen zeggen, zou volgens Defne de meest waarschijnlijke eigenaar zijn. En nu blijkt dat heel veel mensen geld hebben verloren in de Daalstraat.

Naar politie gestapt

“Tientallen mensen die los gokken”, zegt Defne. “Het ene verhaal al ongeloofwaardiger dan het andere. Zo was er een vrouw die beweerde dat haar kleinzoon in de Daalstraat 730 euro verloren had drie weken geleden. Dus zou dat geld daar drie weken gelegen hebben. Daarvan weet je al zeker dat het niet kan kloppen. Er zijn ook andere verhalen waarvan je al meteen aanvoelt dat het zeker de echte eigenaar niet is. Een andere vrouw meldde zich en beweerde dat er een enveloppe met 1.000 euro cash van haar was gestolen … Maar ik had nergens een enveloppe zien liggen en bovendien ging het niet eens om dat bedrag.”

“Omdat ik door de bomen het bos niet zie en toch graag heb dat het weer bij de rechtmatige eigenaar komt stap ik ermee naar de politie.” Wat de politie ermee gaat doen is nog niet helemaal duidelijk.

Felicitaties

Ze kreeg ook felicitaties omdat ze het geld aan de rechtmatige eigenaar wou bezorgen. “Ja, ik weet wel dat er niet zo veel mensen zijn die gevonden geld teruggeven aan de eigenaar. En ik weet ook dat het moeilijk te bewijzen is dat het jouw geld is. Maar ik weet wel hoe ik mij zou voelen als ik zo’n bedrag zou verliezen. Ik zou het enorm appreciëren dat de vinder het mij zou terugbezorgen.” 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER