(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Marc Baert

21 minderjarige vluchtelingen slapen op straat door gebrek aan opvangplaatsen: “Uitermate alarmerend”

BrusselAfgelopen nacht hebben volgens Vluchtelingenwerk Vlaanderen 21 minderjarige vluchtelingen de nacht op straat moeten doorbrengen, doordat ze geen plaats vonden in het overvolle netwerk van Fedasil. “Dit kan je enkel oplossen door meer opvang te voorzien”, trekt Tine Claus, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, aan de alarmbel.

  1. Leerkrachten protesteren met... onderbroek als ‘wapen’: “Wij gaan de uitdagingen van het onderwijs graag aan, maar wel met de juiste ondersteuning”
    PREMIUM

    Leerkrach­ten proteste­ren met... onderbroek als ‘wapen’: “Wij gaan de uitdagin­gen van het onderwijs graag aan, maar wel met de juiste ondersteu­ning”

    Zo’n 5.200 leerkrachten en vertegenwoordigers van diverse onderwijsvakbonden uit het hele land zakten vandaag af naar Brussel om te protesteren tegen het huidige onderwijsbeleid in België. En het bleek geen gewoon protest, maar wel een met... onderbroeken. Een spottende verwijzing naar de recente actie van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) waarbij hij in onderbroek in de klas ging zitten. De eisen? Een verbeterd personeelsstatuut, vermindering van de werkdruk, kwalitatieve arbeidsvoorwaarden en een rechtvaardig loon en pensioen. Wij wandelden even mee.
    Stad Brussel
  2. Kruispunt aan basisschool De Winde wordt verkeersveiliger gemaakt: “Echte fietspaden, verkeerskussen en veiligere oversteekplaats”
    PREMIUM

    Kruispunt aan basis­school De Winde wordt verkeers­vei­li­ger gemaakt: “Echte fietspaden, verkeers­kus­sen en veiligere oversteek­plaats”

    Het kruispunt van de Nijvelsesteenweg, Sint-Rochusstraat, Halleweg, Biezeweide en Albertstraat aan basisschool De Winde wordt binnenkort verkeersveiliger gemaakt. Er komen echte fietspaden in plaats van fietssuggestiestroken, bredere zebrapaden, een verkeerskussen om het autoverkeer te vertragen en een volwaardige oversteekplaats voor fietsen. Maar niet iedereen is overtuigd van die maatregelen: “Wij betwijfelen of dit wel echt voor een verbetering van de veiligheid zorgen”, klinkt het bij oppositiepartij N-VA.
    Halle