©  EPA

Hongkong deelt 500.000 gratis vliegtickets uit om toerisme na corona te promoten

Goed nieuws voor wie nog eens goedkoop op reis wil met het vliegtuig: De regering van Hongkong heeft aangekondigd dat ze 500.000 gratis vliegtickets gaan uitdelen om toerisme in de regio een boost te geven en de impact van de coronacrisis te verkleinen. Het zou om een investering van ruim 260 miljoen euro gaan en de tickets zouden begin 2023 beschikbaar zijn.

sodb
Bron: South China Morning Post, BBC

Door de coronapandemie heeft de toeristische sector wereldwijd zware klappen gekregen. Hongkong is hier ook geen uitzondering: in 2019 bezochten zo’n 56 miljoen mensen de stad en dat cijfer zakte naar 3 miljoen in 2020. Hoewel de coronacrisis nu minder zwaar lijkt door te wegen in vergelijking met de start van de pandemie, kreeg Hongkong in de eerste acht maanden van 2022 nog maar 184.000 toeristen over de vloer.

Om het toerisme terug te laten bloeien in de regio, heeft de Hong Kong Tourism Board beslist om 500.000 gratis vliegtickets uit te delen. Hoe de tickets uitgedeeld worden en waar ze beschikbaar zijn, is momenteel niet duidelijk. Naar verluidt zullen de gratis tickets volgend jaar worden uitgedeeld, tot de laatste coronamaatregelen voor inreizende toeristen zijn opgeheven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER