Lion Eyes

Tientallen Oost-Vlaamse gemeenten verenigen zich voor aankoop openbaar meubilair

Vanaf nu kunnen gemeentebesturen van 4 Oost-Vlaamse intercommunales in een aankoopcentrum terecht als ze meubilair willen voor hun Hoppinpunten. Dat zijn plekken waar inwoners van het ene op het ander vervoermiddel kunnen overstappen. 

Alle steden en gemeenten kunnen op hun grondgebied  Hoppinpunten plaatsen. Die zijn te herkennen aan een totempaal met een logo Hoppin op. Voor de opbouw van die plaatsen is materiaal nodig, zoals een bushokje of een fietspaal. In plaats van dat alle gemeenten afzonderlijk die materialen aankopen, kan dat nu op 1 plaats in Sint-Lievens-Houtem, in de gebouwen van Solva aan de Gentsesteenweg in Vlierzele. 

Voordelen voor de gemeenten

Volgens Raf De Wolf van de intercommunale DDS hebben de aangesloten gemeenten van de vier intercommunales baat bij een centraal aankooppunt. In onze provincie gaat het om Solva, Veneco, Interwaas, en DDS: "Door grote gezamenlijke aankopen, kunnen we de prijs drukken en het is makkelijk dat niet elke gemeente afzonderlijk een bepaalde procedure moet opstarten. Het is een grote hulp voor de gemeenten"

Gemeenten zijn niet verplicht in het project te stappen

Raf De Wolf, DDS

"De aangesloten steden en gemeenten kiezen er zelf voor, op vrijwillige basis, of ze willen gebruik maken van een dergelijk Hoppinpunt. Het is geen verplichting, maar wie in het project stapt, krijgt daar wel een subsidie voor. In het centraal punt is alleen het materiaal te koop, zoals bushokjes en dergelijke. Deelfietsen bijvoorbeeld zijn er niet te vinden, ook geen deelwagens.", zegt Raf De Wolf nog. 

Meest gelezen