©  BELGA

Belgische ploegenachtervolging verpulvert Belgisch record op WK: bijna drie seconden sneller

Het Belgische viertal Noah Vandenbranden, Gianluca Pollefliet, Tuur Dens en Thibaut Bernard heeft op het WK baanwielrennen het Belgisch record op de ploegenachtervolging verpulverd. Met 3’52”480 deden ze bijna drie seconden sneller dan de besttijd (3’55”451) die ze dit jaar neerzetten op het EK U23. Finaal werden ze achtste.

Werner Bourlez in Saint-Quentin-en-Yvelines

De Belgen zetten de achtste tijd neer in de kwalificaties, waardoor ze ’s avonds nog eens in actie kwamen. Rechtstreekse tegenstander was Denemarken, de nummer vijf uit de kwalificaties. De Belgen konden met 3.53.242 hun nieuwe recordtijd niet verbeteren en eindigden uiteindelijk achtste.

Olympisch en wereldkampioen Italië (met kersvers werelduurrecordhouder Filippo Ganna) en Groot-Brittannië, met onder meer Ethan Hayter en ex-werelduurrecordhouder Daniel Bigham, strijden donderdag voor het goud. Denemarken en Australië vechten om het brons.

Deze prestatie van de Belgen is een opsteker voor de toekomst. Bondscoach Tim Carswell hoopt met dit team aanwezig te zijn op de Olympische Spelen in 2024. De kwalificaties daarvoor starten in 2023.

 ©  BELGA

De Clercq finisht als dertiende in scratch

Katrijn De Clercq werd dertiende in de scratch. Goud was voor de uittredende Italiaanse wereldkampioene Martina Fidanza, die het haalde met een indrukwekkende tempoversnelling. De Nederlandse Maike van der Duin pakte zilver, de Britse Jessica Roberts brons. Fidanza is de dochter van oud-profwielrenner Giovanni.

Australië en Duitsland winnen teamsprintgoud

De Australische mannen en de Duitse vrouwen hebben woensdagavond op de eerste dag van de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines goud veroverd in de teamsprint.

De Australiërs Matthew Glaetzer, Leigh Hoffman en Matthew Richardson wonnen de finale voor goud van de onklopbaar gewaande titelverdedigers: Nederland. De Duitse vrouwen Lea Sophie Friedrich, Pauline Sophie Grabosch en Emma Hinze verlengden na een finale tegen China hun sprintwereldtitel. Brons ging zowel bij de mannen als de vrouwen naar Groot-Brittannië. Er viel ook een wereldrecord te noteren: de Duitse vrouwen wisten in hun tornooi het wereldrecord tot tweemaal toe aan te scherpen, de tweede keer tot 45.967.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer