Radio2

Extra coronamaatregelen in Emmaüsschool in Aalter na besmetting van 6 leerkrachten

De Emmaüsschool in Aalter neemt extra maatregelen omdat een 6-tal leerkrachten besmet is met corona. Zij zitten thuis in quarantaine. 

In de Emmaüsschool in Aalter is de corona herfstgolf toegeslagen. "Er zitten momenteel 4 leerkrachten thuis met een positieve coronatest en 2 collega's wachten momenteel op hun uitslag", dat zegt directeur Jan Sierens. "Nu zitten we vooral voor het kleuteronderwijs op ons tandvlees. Maar door verschuivingen lukt het ons wel, maar nu mag er wel niets meer bijkomen of we zitten echt wel in de problemen."

Preventieve maatregelen

De school heeft ondertussen de lerarenkamer gesloten. Maar de directeur heeft ook nog in samenspraak met zijn staf andere preventieve maatregelen genomen." We hebben gevraagd aan de leerkrachten om hun contacten in school te beperken en een mondmasker op te zetten zowel binnen als buiten de gebouwen. Als de leerkrachten voor de klas staan, dan mag het mondmasker af. We hebben ook duidelijk gemaakt dat er geen externen meer in de schoollokalen komen. En met die extra maatregelen hopen we erger te voorkomen", zegt directeur Sierens nog. 

De personeelsvergadering van vorige week was er beter niet geweest

Jan Sierens, directeur

"We beseffen natuurlijk wel dat er een herfstgolf op ons af komt, maar we zijn toch wel geschrokken. Vorige week was er een personeelsvergadering en nu denken we natuurlijk dat dat beter niet was gebeurd. We hebben onze vergadering van volgende week alleszins wel geannuleerd." laat de school nog weten.

Meest gelezen