Never change a winning team (of toch bijna): dit is de opstelling van Club Brugge tegen Atlético

Coach Carl Hoefkens heeft zijn opstelling klaar voor de belangrijke wedstrijd tegen Atlético Madrid, woensdag (18u45) in het Wanda Metropolitano op de vierde speeldag van groep B in de Champions League. Hoefkens kiest op 1 speler na voor dezelfde ploeg die vorige week in het Jan Breydelstadion met 2-0 won tegen Atlético. Andreas Skov Olsen, genezen van een voedselvergiftiging, neemt de plaats in van Bjorn Meijer.

mgo, Vincent Van Genechten

Doelman Simon Mignolet krijgt net als vorige week het drietal Abakar Sylla, Brandon Mechele en Denis Odoi voor zich. De driehoek op het middenveld bestaat ook opnieuw uit kapitein Hans Vanaken, Raphael Onyedika en Casper Nielsen. Tajon Buchanan start op links en de talenten Ferran Jutgla en Kamal Sowah moeten vooral voor de goals zorgen.

Bij de bezoekers voert Diego Simeone meerdere wijzigingen door. De Argentijn kiest op het middenveld voor Geoffrey Kondogbia en Thomas Lemar, waardoor Rode Duivels Axel Witsel en Yannick Carrasco naar de bank worden verwezen. Verder wordt Llorente op de linkse wingback vervangen door Saul Niguez. Vooraan kiest Simeone voor Correa en Griezmann, waardoor Morata naast de ploeg valt.

Club Brugge kan zich woensdagavond als derde Belgische ploeg ooit plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. De statistieken spreken alvast in het voordeel van de West-Vlamingen. Nooit eerder kon een team dat de groepsfase met negen op negen was begonnen, zich niet bij de laatste zestien scharen op het kampioenenbal.

Opstellingen:

Club Brugge: Mignolet - Odoi, Mechele, Sylla- Nielsen, Onyedika, Vanaken (cap), Buchanan - Jutgla, Sowah, Skov Olsen.

Coach: Carl Hoefkens (Bel)

Atlético Madrid: Oblak - Saul, Reinildo, Giménez, Savic, Molina - Lemar, Kondogbia, Koke (cap) - Correa, Griezmann.

Coach: Diego Simeone (Arg)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer