©  ssj

Voor ruim 20.000 euro aan boetes geïnd bij controles in Tongeren

Tongeren -

Bij controles door de politie samen met de douane is woensdag voor ruim 20.000 euro aan boetes geïnd. Zes bestuurders alleen al waren goed voor 15.398 euro aan openstaande penale boetes. Zij werden uit het verkeer gehaald.

Mireille Maes

De controles gebeurden op de Maastrichtersteenweg en de Luikersteenweg. Vijf bestuurders die rondreden met rode huisbrandolie moesten boetes tot 1.000 euro betalen. Twee bestuurders weigerden hun penale boete ter plaatse te betalen. Hun voertuig werd in beslag genomen en getakeld. Een tractorbestuurder die transport voor derden aan het doen was, werd geverbaliseerd omdat hij zonder transportvergunning en met rode huisbrandolie reed. Hij moest ter plaatse 1.250 euro ophoesten.

Uitsteeksels

Andere overtredingen die werden vastgesteld waren rijden met een voertuig met gevaarlijke uitsteeksels voor voetgangers en fietsers, het verduisteren van de zijruiten vooraan met een donkere folie (die moest meteen worden verwijderd), vervallen keuring (5), niet dragen van de gordel (3) en gsmgebruik tijdens het rijden (5). Een buitenlander moest onmiddellijk 300 euro betalen omdat hij geen gordel droeg en omdat zijn kind niet in een aangepast kinderzitje zat. (mm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer