De politie kon de verdachte identificeren. © ToPa

Politie betrapt inbreker op heterdaad in Zichen-Zussen-Bolder

Riemst -

De politie heeft woensdagnamiddag een inbreker op heterdaad betrapt aan een loods op de Visésteenweg in Zichen-Zussen-Bolder. Op zijn elektrische fiets vervoerde hij een accu. De fiets en de man werden meegenomen naar het commissariaat.

Eddy Vandoren

De eigenaar van de loods, Romain Rigo uit Zussen, werd rond 15 uur verwittigd door de buurman van de loods, Guido Haesen. Er zou zich een “vreemd individu” ophouden bij de enigszins afgelegen stapelplaats achter de woningen op de Visésteenweg.

“Omdat hier bij de ingang van de onderaardse mergelgroeve tamelijk wat trafiek is, hebben we enkele jaren geleden al een aantal bewakingscamera’s gehangen”, zegt Guido Haesen. “Sinds twee jaar zien we hier meer onbekende bezoekers. Laatst nog heb ik ’s nachts een man opgemerkt die op een verdachte manier foto’s stond te maken van de woningen. Toen ik hem aansprak, antwoordde hij me dat hij een toerist was... Woensdagnamiddag merkten we via de camerabeelden dat een onbekende de loods wilde binnendringen. Hij gedroeg zich nogal opvallend en verborg zijn gezicht onder een capuchon. We hebben toen meteen Romain Rigo verwittigd.”

De man probeerde binnen te dringen in deze loods. ©  eva

Kabels

“Die onbekende was hier al eerder op ongewenst bezoek”, getuigt Rigo. “Op 9 augustus brak hij de stapelplaats open en stal hij koperen kabels die hij ter plaatse had gestript. Ook toen verplaatste hij zich per fiets en werd hij door de politie gearresteerd. Ik heb nadien het gebouw met extra hoge hekken afgesloten en beveiligd. Woensdag, na het telefoontje van buurman Haesen, heb ik onmiddellijk de politie verwittigd en ben ik van mijn werk in Voeren naar hier gekomen. Door het snelle optreden van de politie kon de inbreker worden opgepakt. Op zijn elektrische fiets vervoerde de man een batterij die hij wellicht elders al had ‘gevonden’. Neen, hij was hier niet aan zijn proefstuk en was bij de politie bekend. Ik ben de buren erg dankbaar om hun waakzaamheid.”

De dief verplaatste zich per fiets. ©  ToPa

De politie nam de man voor verdere ondervraging mee naar het politiebureau. Ook zijn elektrische fiets en accu werden meegenomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer