Mama toont hoe haar borst er echt uitziet tijdens de borstvoeding

De 37-jarige Lindsey Bliss uit New York heeft zeven kinderen en deelt haar avonturen met haar kroost via Instagram. Op een recent kiekje geeft ze haar jongste telg borstvoeding, maar de omstandigheden waren op dat moment niet ideaal. Ze wil mama’s van over de hele wereld tonen dat de borst geven niet altijd even makkelijk is.

vwh

De mama lijdt aan mastitis, een ontsteking van de melkklier. Deze aandoening wordt veroorzaakt door de druk van ophopende melk in de borsten of verschillende soorten bacteriën en resulteert in een ontstekingsreactie van het lichaam. En of het pijn doet.

“Dit is wanneer een goede borst slecht wordt. Ik wilde echt dat Dan, mijn partner, me naar het ziekenhuis bracht. Mijn borst zat nog nooit zo gezwollen. Mijn lichaam trilde en ik had barstende hoofdpijn. Vandaag ben ik herstellende. Waarom blijft dit me overkomen?”, schrijft ze bij een borstvoedingskiekje waarop haar ene borst er erg rood uitziet.

Lindsey geeft aan de Britse krant Metro nog mee dat het voelde alsof iemand in haar boezem schopte en dat ze zich nooit eerder in haar leven zo ziek voelde als toen. De post van de mama werd meer dan vijfhonderd keer geliket en in de reacties bedanken vrouwen haar massaal om te delen waar veel moeders niet durven over praten. “Van deze foto gingen mijn tenen krullen en moest ik bijna hyperventileren. Meer dan een jaar na mijn ervaring van mastitis, kan ik me de pijn nog heel scherp herinneren. Ik had er vier keer last van”, laat een lotgenote weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer