Vluchtelingen slapen noodgedwongen buiten in de wijk rond het Klein Kasteeltje in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Vluchtelingen slapen noodgedwongen buiten in de wijk rond het Klein Kasteeltje in Brussel. © Photo News

ONZE OPINIE. “Schrijnende beelden van buitenslapers en toch blijft België ‘te aantrekkelijk’ voor asielzoekers”

“Je zou het niet zeggen wanneer je de schrijnende beelden ziet van mensen die op straat slapen, maar het probleem is dat België ‘te aantrekkelijk’ is voor asielzoekers”, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Als Europa geen werk maakt van een écht gezamenlijk asielbeleid, is wat we nu een crisis noemen alleen nog maar een voorproefje.”

49 reacties

  • karel jens

    1 jaar geleden
    Als België té aantrekkelijk is voor asielzoekers (in realiteit gaat het om meer dan de helft "gelukzoekers"), op wat wacht onze regering dan om hier iets aan te doen? Slapen ze in onze regering, of wat? Feit is dat vele asielzoekers vele veilige westerse landen doorreizen om uiteindelijk in België te geraken waar voor hen het meeste te rapen valt. Afrekening volgt in 2024!
  • Yolande MARIS

    1 jaar geleden
    Dankzij al de partijen die het Marakesch akkoord hebben ondertekend zit de eigen bevolking met de gebakken peren.Dit akkoord was niet bindend volgens aartsleugenaar Michel waarom moeten er dan boetes betaald worden?Asielzoekers hebben nu meer rechten dan het eigen volk dat meer dan de helft van zijn loon moet afstaan aan ons leger politici en dat is nog niet genoeg, anderen hun pollekes worden vol geduwd zonder een bijdrage te leveren.En dan zijn politici verwondert dat het volk hen uitspuwt.
  • Pedro De Geest

    1 jaar geleden
    Zolang wij als luilekkerland blijven fungeren, blijft dit doorgaan.
  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    Omdat ze hier verkrijgen wat ze elders in Europa niet krijgen zonder ooit één cent te hebben bijgedragen maar wel op onze kosten van Belastingbetalende Burgers.Toch curieus dat asielkolonisten uit Afghanistan voorbij de rijke Golfstaten lopen zonder er te gaan aan- kloppen, omdat ze weten dat ze daar achter het net zouden vissen. In schril contrast daarmee staat wat onze gepensioneerde werkers beuren na lang en heel veel economisch bijgedragen te hebben aan het BNP en afgedragen aan belastingen.
  • Ingrid Buys

    2 jaar geleden
    Ze zullen daar niet lang liggen dat weten ze zelf ook.Daarna volgt de beloning alles gratis op kap van de werkende Belgen die elke euro moeten omdraaien om het einde van de maand te halen. Triestig.