Jan Segers Column Greta Thunberg
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Segers Column Greta Thunberg © HLN

COLUMN. Het klimaat heeft Greta Thunberg nodig. Ook België zou haar woede kunnen gebruiken. Jammer dat ze niet in de Kamer was

Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Greta Thunberg.

22 reacties

  • Lucas Van de paer

    1 jaar geleden
    Totaal niet. Klimaat heeft daar totaal niets mee te maken. Zon, aarde, andere planeten bepalen veel meer dan het mensenras. Milieu is iets anders. We zitten nu in de eindjaren van een koude periode. Natuurlijk wordt het warmer. Maar geschiedenis, klimaatkennis is in het onderwijs niet meer van tel. Ze weten het gewoon niet meer.
  • Emiel Van Roost

    2 jaar geleden
    Ijstijden en warme perioden, de laatste ijstijd is zo een 10000 jaar geleden geeindigd, sindsdien is het klimaat weer gaan opwarmen en gletjers weer gaan smelten, Greta Tunberg of iemand anders zal daar niet veel aan kunnen veranderen.
  • Hans Mertens

    2 jaar geleden
    Prachtig geschreven artikel. Overgoten met een saus van oh zo pijnlijke waarheden.
  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    Greta Thunberg heeft het licht gezien, ze wil nu kerncentrales langer openhouden. Een ramp voor Groen die met hun dwaze kortzichtige beloftes ons land in grote moeilijkheden heeft gestort.
  • Ellie Dubois

    2 jaar geleden
    De meerderheid onder ons zou een voorbeeld mogen nemen aan Greta. Mochten wij minder gedreven zijn in het " hebben van onnodig materialisme" en meer gedreven geweest zijn in het aankaarten van ongelijkheid, milieuvervuiling, overproductie, overconsumptie en het losgeslagen kapitalisme dan hadden we vandaag in een andere samenleving gestaan. We staan erbij en kijken ernaar ..