Zware brand verwoest schrijnwerkerij in As

As -

Donderdag in de vroege ochtend is brand uitgebroken in een schrijnwerkerij aan de Ambachtslaan en de Maaseikerbaan in As. In geen tijd stond het gebouw in lichterlaaie. De schrijnwerkerij is totaal vernield. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Brandweer Oost-Limburg kreeg uit heel Limburg hulp bij de bluswerken. Buren hadden tijdelijk geen watervoorziening in huis door het vele bluswater dat uit de leidingen werd getrokken.

Marij Wyers

 ©  Tom Palmaers

 ©  Tom Palmaers

Het vuur brak rond 4.45 uur uit in het gedeelte dat gehuurd wordt door een metaalbedrijf. “Het alarm ging af. Een werknemer die ging kijken zag een rookpluim en verwittigde de brandweer”, zegt zaakvoerster Gerty Bijnens van de getroffen schrijnwerkerij YP Eurofix. De werknemer sloot de deur meteen om het vuur geen zuurstof te geven, maar de vlammen vonden een gretige prooi in de productiehal waar ook de schrijnwerkerij een werkplaats heeft.

Watertekort

Tijdens de bluswerken waren kleine ontploffingen te horen. Door de hitte explodeerden bussen met lak en onderdelen van machines.

 ©  Tom Palmaers

Brandweer Oost-Limburg cöordineerde de bluswerken. Hiervoor kwam er versterking van korpsen uit de rest van Limburg. Zo’n veertig manschappen bestreden het vuur. Tijdens de bluswerken werd een tekort aan water vastgesteld. De watervoorziening bleek er onvoldoende voor zo’n uitslaande brand. De brandweer installeerde een commandopost op het terrein.

Kantoorgebouw

De brandweer kon de kantoorgebouwen van schrijnwerkerij YP Eurofix redden. Ook een tweede productiehal is gevrijwaard.

Bij de brand raakte niemand gewond.

Een productiehal is totaal vernield. ©  Chris Nelis

 ©  Tom Palmaers

Een productiehal is totaal verwoest. De kantoorgebouwen van Interieurbouw YP Eurofix werden gevrijwaard en ook een andere productiehal is gered. ©  Chris Nelis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen