Gents koppel verkoopt inboedel en gaat 3 jaar lang op huwelijksreis met de fiets

Een Gents koppel is op een wel heel bijzondere huwelijksreis: 3 jaar lang zullen ze de wereld rondfietsen. Ze zijn nu een halfjaar weg en hebben ondertussen al Scandinavië, IJsland en Canada doorkruist. Momenteel zijn ze in de Verenigde Staten. "We zien fysiek af en we moeten heel flexibel zijn, maar deze reis heeft ons al veel dichter bij elkaar gebracht", getuigen ze.

Niels Weltens (35) en Stefanie Van Broeck (31) woonden samen in Gent, maar verkochten hun inboedel om 3 jaar lang op huwelijksreis te gaan. "We wisten al langer dat we een lange wereldreis wilden maken. Uiteindelijk hebben we gekozen voor slow travel: op een rustig tempo rondreizen, in combinatie met een fysieke uitdaging, op een duurzame manier", vertelt Niels. En zo vertrokken ze een halfjaar geleden met de fiets en een tentje. 

We hebben elkaar de afgelopen 6 maanden nog beter leren kennen dan de 7 jaren ervoor
Niels Weltens

Terwijl veel pasgehuwde koppels ervoor kiezen om te ontspannen in een resort, halen Niels en Stefanie hun genot uit het fietsen. "Je ziet fysiek wel af, maar je vergeet dat heel snel", vindt Niels. De fysieke inspanning smeedt ook een speciale band, volgens hem: "We hebben elkaar de afgelopen 6 maanden eigenlijk nog veel beter leren kennen dan de 7 jaren ervoor."

Flexibel plan en geen einddatum

Een volledig uitgestippeld plan heeft het Gentse koppel niet. "We wisten dat we in Scandinavië zouden beginnen, en dat we erna van Alaska naar Argentinië zouden fietsen. Maar we bekijken het echt van dag tot dag", vertelt Niels. "Je moet gewoon flexibel zijn. Onze vlucht naar Alaska werd bijvoorbeeld tot twee keer toe geannuleerd, waardoor we onze route hebben aangepast."

Niels en Stefanie hopen dat de huwelijkreis zo'n 3 jaar zal duren, maar een precieze einddatum hebben ze niet. "Het zou heel cool zijn als we 3 jaar weg kunnen zijn. Maar stel dat we na 1 of 2 jaar zoiets hebben van: het was super leuk, maar het is genoeg geweest... Dan is dat voor ons ook oké. Maar voorlopig zijn we allebei nog heel content!"

Niels en Stefanie delen al hun fietsavonturen in een blog: Roads to Movement.

Meest gelezen