Slachtoffer dodelijk ongeval Bekkevoort droeg geen gordel

Het Leuvense parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om het dodelijk ongeval te onderzoeken dat donderdagochtend plaatsvond op de N29 in Bekkevoort. Dat meldt het Leuvense parket. Bij het ongeval kwam een 47-jarige vrachtwagenbestuurder om het leven toen hij met zijn voertuig tegen een marktwagen botste. Volgens de eerste vaststellingen droeg de man geen gordel, aldus nog het parket.

Het ongeval gebeurde donderdagochtend aan het op- en afrittencomplex op de N29. Een vrachtwagen die in de richting van Tienen reed, kwam er in aanrijding met een marktwagen die richting Diest reed. De vrachtwagen is op zijn rechterflank in de lager gelegen gracht terechtgekomen en de 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Deurne-Diest overleed in zijn cabine.

Luifel marktwagen stond open

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om ter plaatse de omstandigheden van het dodelijke ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen van de deskundige was de marktwagen, die als aanhangwagen aan een voertuig hing, om onbekende reden licht aan het slingeren. Volgens de getuigen stond de luifel van de marktwagen toen open en hing die over het andere rijvak. Het slachtoffer heeft de luifel niet kunnen ontwijken en is er met zijn vrachtwagen tegen gereden. Nog steeds volgens de bevindingen van de deskundige droeg de man geen gordel.

De bestuurder van de marktwagen is een 28-jarige man uit Kortenaken. Hij was niet onder invloed van alcohol of drugs, aldus nog het parket.

Lees ook: Bestuurder sterft na ongeval in Bekkevoort

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen